23948sdkhjf

Ørsted opjusterer forventninger med 1 mia. kr.

Energikoncernen Ørsted har overgået egne forventninger for 2020 og opjusterer sin guidance for driftsresultatet til 18 mia. kr. fra det tidligere udmeldte 16-17 mia. kr. Det oplyser Ørsted i en fondsbørsmeddelelse.

"På baggrund af vores foreløbige og ureviderede regnskabsrapportering forventer vi et driftsresultat (ebitda) på 18,0 mia. kr. for 2020, hvilket overstiger vores seneste udmeldte forventninger på 16-17 mia. kr.," oplyser ledelsen.

"Den højere indtjening er primært af midlertidig karakter, men i årets sidste måneder har vi også set en stærk operationel performance i hele koncernen," uddybes det med henvisning til, at blandt andet el- og gasforretningen har hjulpet med at løfte driftsresultatet. 

Desuden blev de faste omkostninger lavere end forventet i hele koncernen, og lavere projektudviklingsomkostninger i USA bidrager også positivt til den nye forventning.

Enlig svale

Ørsted oplyser samtidig, at de 18 mia. kr. er en engangsforestilling. I 2021 forventes et ebitda på 15-16 mia. kr., ekskl. nye partnerskabsaftaler, som traditionelt er forbundet med stor usikkerhed.

- De nye forventninger er lavere, end hvad analytikerne havde forventet på ebitda (indtjening før skat og afskrivninger, red.) – endda noget lavere. Det bliver begrundet med højere omkostninger til udviklingsprojekter i bl.a. Taiwan og USA. Udsigterne i 2021 er lavere, end hvad der var forventet af markedet, og hvad jeg selv havde forventet, siger Per Fogh, aktieanalytiker i Sydbank, til Børsen.

Ørsted offentliggør sit endelige årsregnskab 3. februar.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142