23948sdkhjf

Tysk håndslag på Danmarks største solcelleprojekt

Det danske udviklingsselskab BeGreen og den store tyske formueforvalter Luxcara har indgået en investeringsaftale, der skal udmønte sig i fire solcelleparker spredt over hele Danmark med en samlet kapacitet på op til 415 MWp.

Aftalen omfatter fire solcelleparker. Der opføres i to parker Faxe, en i Vordingborg Kommune og en i Herning kommune. BeGreen får ansvaret for opførelse, drift og vedligeholdelse af solcelleparkerne.

Der er ifølge parterne tale om en af de største transaktioner nogensinde inden for solcelleparker i Europa. 

- Vi er meget glade for at indlede dette partnerskab med Luxara, som har en stærk portefølje og fremragende kompetencer inden for produktion af bæredygtig energi i Europa, siger Anders Dolmer, bestyrelsesformand for BeGreen, i en pressemeddelelse.

Uden støtte

Luxcara forvalter kapital fra en bred kreds af primært europæiske forsikringsselskaber og pensionsfonde. For dem er der tale om den første investering i Danmark.

-Vi er meget glade for at kunne igangsætte dette enestående solcelleprojekt i Danmark og gøre det uden nogen form for offentlig støtte. Elektriciteten vil blive solgt til en aftager i en langsigtet købsaftale (PPA) eller på Nord Pool spotmarkedet, siger Philip Sander, administrerende direktør for Luxcara.

- Vi har fokus på at erhverve højkvalitetsaktiver inden for bæredygtig energi i Europa. Denne første investering i Danmark lever fuldt ud op til vores krav. Solcelleparker, udviklet og opført af BeGreen, er driftssikre, langsigtede anlæg, som nyder opbakning i de kommuner, hvor de er placeret. De nye parker vil på bedste vis bidrage til en hurtigere grøn omstilling, der er nødvendig for at modvirke klimaforandringerne. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med BeGreen, siger Philip Sander.

Ifølge planen, så vil der allerede i år bliver leveret fra projektet, der ventes helt færdigt i 2023.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096