23948sdkhjf

Sensata om opkøb: Lithium Balance kan noget helt særligt

Det er ikke kun en god nyhed for danske Lithium Balance, at den amerikanske gigant Sensata Technologies har købt 75 procent af aktierne i virksomheden.

- Vi får nu en helt anden tyngde med Sensata som ejer, og det er altafgørende, når man skal ind hos de store bilproducenter. Jeg er stolt af at dansk udviklet batteriteknologi kan indtage en plads i blandt de førende i verden, siger Lars Barkler, CEO for Lithium Balance.

Hos Sensata ser man frem til yderligere at profitere af et øget samarbejde.

- Vi er glade for, at det talentfulde Lithium Balance-team tilslutter sig Sensata. Vi har allerede set store fordele ved vores tætte samarbejde om at udvikle fælles teknologiløsninger til gavn for vores kunder, siger Vineet Nargolwala, Executive Vice President, Sensing Solutions i Sensata Technologies, i en pressemeddelelse.

- Overtagelsen giver os mulighed for at levere mere omfattende batteristyringsløsninger på tværs af en bred vifte af applikationer til elektrificering inden for bilindustrien, øvrig industri og markedet for tunge køretøjer og off-road, siger Vineet Nargolwala.

Stærke forbindelser

Sensata Technologies er en stor amerikansk industrivirksomhed, der blandt andet leverer sensorer og sensorbaserede løsninger til en lang række forskellige brancher, herunder de store bilproducenter.

Lithium Balance er teknologisk set blandt de førende i verden indenfor battery management systems, BMS, som er kritisk for lithium-ion-baserede batterier, og som eksempelvis sikrer korrekt og sikker opladning af batterier i elbiler. 

Sensata Technologies har stærke relationer til nogle af verdens førende OEM’er, blandt andet i netop bilbranchen.

- Vi er meget begejstrede for både teamet, BMS-teknologien, samt den pipeline af produkter og forretning, som Lithium Balance tager med ind i Sensata. Det bliver en stærk udvidelse af vores team og forretning og vil hjælpe med at drive vores vækst indenfor elektrificering og accelerere vores strategi for grøn energi, siger Nicholas Moelders, Vice President, Electrification Strategy & GM, Battery Management Systems, hos Sensata Technologies.

Lithium Balance vil fortsat være en del af det stærke teknologiske miljø i Danmark, hvor virksomheden siden 2006 har haft et tæt forskningssamarbejde med især DTU, Aalborg Universitet og Teknologisk Institut.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078