23948sdkhjf

Joint Venture skal grave Baltic Pipe tværs under Fyn

Det bliver Munck Forsyningsledninger, tyske Vorwerk og belgiske Denys, der skal stå for udførelsen af den fynske strækning af Baltic Pipe-gasledningen. Parterne har i en joint venture indgået kontrakt med Energinet.

Den samlede kontraktsum for de 78 kilometers gravearbejde på tværs af Fyn fra kysten nord for Nyborg til kysten syd for Middelfart, er en halv milliard kroner.

- Det er med stor tilfredshed, at vores Joint Venture nu har underskrevet kontrakten med Energinet. Opgaven er utrolig spændende, både teknisk og logistisk, og vi ser meget frem til at sætte skovlen i jorden her i begyndelsen af 2021, siger Flemming Skøtt, administrerende direktør for Munck Forsyningsledninger.

Baltic Pipe skal forbinde den eksisterende gasledning Europipe II mellem Norge og Tyskland, som ligger i Nordsøen, med Danmark og Polen.

Ud over installation af selve rørledningen omfatter opgaven også etablering af syv ventilstationer på strækningen.

God erfaring

Både Munck Forsyningsledninger, Vorwerk og Denys har erfaring med lignede ledningsprojekter, herunder etablering af gasledninger i både Tyskland og andre steder i Europa.

- De tre Joint Venture-partnere supplerer hinanden rigtig godt. Mens Vorwerk og Denys er stærke på rørhåndtering, svejsning og testning, er Munck Forsyningsledninger særligt stærke på anlægsdelen og ikke mindst lokalkendskabet, siger Flemming Skøtt.

300 medarbejdere

Anlægsarbejdet forventes at starte snarest, når forholdene tillader det, og projektet forventes afsluttet i slutningen af året 2021. Det betyder, at der skal fart på. 

-Vi forventer at kunne beskæftige op mod 300 medarbejdere samt flere underentreprenører på projektet. Planlægningen er så småt gået i gang, og vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med Energinet, siger Flemming Skøtt.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14