23948sdkhjf

PensionDanmark hædret for vindmølleprojekt

Pensionsselskabet modtager pris for at være med til at finansiere Nordeuropas største vindmøllepark på land.
PensionDanmark har sammen med Eksport Kredit Fonden, SEB og DnB modtaget prisen ’European Onshore Wind Deal of the Year’ af ProjectFinance for samarbejdet omkring finansieringen af Nordeuropas hidtil største vindmøllepark på land. Parken er under opførelse i Nordsverige.

- Denne pris bekræfter, at det samarbejde om eksportkreditter, vi indledte i efteråret 2011, har stor værdi. Den låneramme vi har stillet til rådighed for eksportkreditter via EKF, kan bidrage til at virkeliggøre store investeringer som vindmølleparken i Sverige. Det er især aktuelt set i lyset af virksomhedernes mindre adgang til langsigtet funding, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Det prisgivende projekt omhandler en vindmøllepark i Jädraås i Sverige med danske Vestas som leverandør af 66 vindmøller.

Udlån & samarbejde
Udlånet til ejerne Arise Windpower AB og Platine Partners LLP er på samlet to milliarder kroner. PensionDanmark står for én milliard kroner af finansieringen, mens bankerne DnB og SEB står for resten.

Samarbejdet med EKF betyder i praksis, at PensionDanmark sammen med en eller flere banker står for finansiering til store danske eksportordrer. EKF bidrager til gengæld med en garanti for pengene. Investeringerne sker på markedsvilkår.

Samarbejdsaftalen mellem EKF og PensionDanmark løber i foreløbig tre år med mulighed for forlængelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156