23948sdkhjf

Siemens Gamesa lukker to spanske fabrikker

Vindmølleproducenten har besluttet sig for at lukke sin fabrikker i Somozas ved La Coruna i det nordvestlige Spanien og i Cuenca øst for hovedstaden Madrid.

De to fabrikker beskæftiger henholdsvis 215 og 51 medarbejdere.

Fabrikken i Somozas producerer vinger til Siemens Gamesas SG 2.X-114-vindmøller, og det er manglende ordrer på netop den mølletype, der fører til lukningen. Fabrikken kan ikke opskaleres til at producere større vinger.

I Cuenca er man specialiseret i at reparere vinger, og fabrikken er ganske enkelt ikke konkurrencedygtig, konstaterer Siemens Gamesa. Derudover er sitet ikke velegnet til at håndtere de stadigt større vinger, der bruges i vindmølleindustrien.

Lukningen af de to fabrikker skal ses i lyset af den turnaround-plan, Siemens Gamesa har lanceret for at få sine onshore-aktiviteter tilbage på ret køl.

- Vi har hårdt brug for at vende tilbage til en profitabel vej, og den eneste måde at gøre det på er ved tiltag som disse, og de der allerede er gennemført i vores onshore-forretning de sidste halvandet år. Vi har analyseret mulighederne, men konkluderet, at der ikke er nogen alternativer. Det er hårde tiltag, men nødvendige for at få koncernen tilbage på sporet og garantere dens bæredygtighed og beskæftigelsen af 24.000 medarbejdere hos Siemens Gamesa, og omkring 4.400 af dem i Spanien, siger Lars Krogsgaard, CEO for Siemens Gamesas onshore-division.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.25