23948sdkhjf

Gram Fjernvarme vil bygge verdens største solfangeranlæg

Det sønderjyske varmeværk vil firedoble det nuværende solvarmeanlæg for at gøre værket fossilfrit og skaffe billig varme til forbrugerne.
Gram Fjernvarme er klar med en storstilet investeringsplan. Hele 93,5 mio. kr. skal der postes i et nyt 41.000 kvadratmeter solfangeranlæg, der skal gøre varmeværket uafhængigt af gas. Det skriver JydskeVestkysten.

For at sikre forsyningssikkerheden skal solfangeranlægget kombineres med en 110.000 kubikmeter stor dam, hvor det opvarmede vand kan oplagres til de kolde måneder og opvarmes ved hjælp af en absorptionsvarmepumpe. Derudover skal anlægget suppleres af et biobrændselsanlæg.

– Det bliver en fordel for miljøet, for Gram Fjernvarme og ikke mindst den enkelte fjernvarmekunde, der allerede fra det første år kan se frem til at spare måske helt op til 25 % på varmeregningen, siger driftsleder Lars Damkjær til JydskeVestkysten.

Baggrunden for investeringen er de stigende priser på gas. Ved at skifte til vedvarende energi har Gram Fjernvarme beregnet, at man kan spare 2-3 mio. kr. årligt.

Projektet skal præsenteres på et brugermøde torsdag og skal til afstemning på værkets generalforsamling den 29. marts.
Kommenter artiklen (16)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109