23948sdkhjf

Boss-ladies skal trække piger til ▪ Solceller til kartoffelmelsfabrikken

Boss-ladies skal trække piger til

6. januar 2021

Boss Ladies-projektet skal trække flere piger til bl.a. elektriker- og vvs-energiuddannelserne. Derfor glæder det Tekniq Arbejdsgiverne, at det nu er besluttet at forlænge projektet.

- Andelen af piger, der vælger en erhvervsuddannelse, har ligget stabilt lavt de seneste tre år. Det vel at mærke i en tid, hvor der fra flere fronter stadig arbejdes hårdt på at øge tilstrømningen af elever til erhvervsskolerne. Derfor har vi brug for initiativer, som målrettet arbejder for at trække flere piger ind på ikke mindst de tekniske erhvervsuddannelser, forklarer Tina Voldby, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne, som repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

- Det er ikke et sprint men et maratonløb, hvis vi skal lykkes med at få flere piger til at vælge uddannelser og fag, der gennem mange år er blevet betragtet som mandefag. Det tager tid at gøre op med indgroede fordomme, og derfor er vi glade for, at Boss Ladies nu kan arbejde langsigtet med netop denne opgave. For vi kan se, at de piger, der vælger en erhvervsuddannelse indenfor bl.a. el- og, vvs-området, kan byde ind med en enormt høj faglighed og grundighed, som arbejdsgiverne sætter stor pris på, siger Tina Voldby.

Boss Ladies-projektet arbejder målrettet med at informere og inspirere piger i folkeskolen til at vende blikket mod erhvervsuddannelserne, når de skal videre i uddannelsessystemet.

Kilde: Tekniq Arbejdsgiverne

Kartoffelmelsfabrikken vil have solceller

6. januar 2021

Karup Kartoffelmelsfabrik har sammen med firmaet Eurowind Energy bedt Viborg Kommune om at undersøge muligheden for at etablere et solcelleanlæg på 80 hektar på et område nordvest for Karup by. Tæt på det område hvor Karup Varmeværk allerede har opstillet solfangere. 

- Vi bruger en masse strøm, men vi er også energi- og miljøbevidste. Derfor vil det passe fint med en masse solceller, der kan mere end dække vores eget forbrug på årsbasis, siger direktør for kartoffelmelsfabrikken Vagn Nielsen. 

Anlægget vil kunne sække forbruget i 16.500 husstande på årsbasis.

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad

Kerteminde idriftsætter første ladestandere

5. januar 2021

Fire stik til elbiler tæt ved Langeskov Station bliver første synlige bevis på frugten af det gode samarbejde mellem Kerteminde Kommune og NEF om at fremme den grønne omstilling i kommunen.

I løbet af foråret følger yderligere ladestationer i Kerteminde og Munkebo.

I første omgang kan man måske synes, at to ladestandere i Langeskov og ladestationer i Munkebo og Kerteminde lyder af lidt. Men NEF og forvaltningen pointerer, at de anlæg der etableres, bliver fremtidssikret, så de kan udvides efter behov.

Selv bliver Kerteminde Kommune klar til at lave det første udbud på række elbiler her først i det nye år, fortæller Carsten Greenwich-Wagner.

- Vi kommer til at skifte vognparken ud i etaper, og i første omgang kommer det til at dreje sig om otte elbiler, som vi nu sender ud i et miniudbud. For blot et år siden kunne vi nærmest kun have valgt en slags elbil, men der er den sidste tid sket rigtigt meget, så på den led bliver udbuddet også lidt mere spændende for os i forhold til at finde de biler, der matcher vores kørselsbehov bedst, forklarer han.

Kilde: Kerteminde Kommune

Staten skruer op for energispareindsatsen

5. januar 2021

Staten skruer op for energispareindsatsen med nye ambitiøse energisparemål frem mod 2030.

Staten vil reducere sit energiforbrug med yderligere 42.480 MWh i bygninger ejet og benyttet af den statslige forvaltning. I de øvrige bygninger, som den statslige institutioner benytter, skal forbruget nedbringes med 10 pct. over de næste 10 år.

Kilde: Energistyrelsen

Nipper er på plads

4. januar 2021

Her fire dage inde i det nye år er det også fire dage siden, at Mads Nipper tiltrådte som CEO hos Ørsted. 

Han tager over efter Henrik Poulsen, der i 2020 valgte at søge nye græsgange. Henrik Poulsen vil dog være at finde på ledelsesgangen måneden ud. Han skal nemlig fungere som rådgiver for Mads Nipper i overgangsperioden. 

Ørsted og en lang række følgere byder Mads Nipper på de forskellige sociale platforme. 

En skriver 'Looking forward to this #LetsCreateAWorldThatRunsEntirelysOnGreenEnergy', mens en andens lykønskning lyder 'Mads is more raw'.

Ørsted får grønt lys til Hornsea 3

4. januar 2021

De britiske myndigheder har netop givet Ørsted grønt lys til at energiselskabet kan arbejde videre med udviklingen af havvindmølleparken Hornsea 3 på 2,4 GW.

Kilde: Finans

120.000 nye job: Boom i havvind føder ny offshore-uddannelse

4. januar 2021

Mængden af havvindmøller i Europa eksploderer helt vildt i de kommende år. En ny uddannelse ’Offshore Academy’ skal sikre, at der er arbejdskraft, som kan opsætte og servicere de mange havvindmøller, skriver Esbjerg Havns nyhedsbrev. 

Det første møde mellem arbejdsgiver og lønmodtagerorganisationer skulle være blevet afholdt her i december, men er blevet udskudt på grund af covid-19. 

- Jeg forventer, at vi inden for 1-2 år har en køreklar, officiel uddannelse, som kan være med til at sikre de rette kompetencer for de folk, som skal være med til at sikre den grønne omstilling indenfor havvind, siger Jakob Lykke, formand for fagforeningen 3F i Esbjerg, som har været med i det forberedende arbejde.

Læs mere her

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094