23948sdkhjf

Nordjysk geotermiprojekt lægges i graven

En storstilet milliardplan, der skulle sikre varmen til 25.000-30.000 husstande i Aalborg Kommune, ser nu ud til at blive aflyst efter, at en operatør har meddelt, at man alligevel ikke vil give et bud på opgaven med at finde det varme vand i undergrunden. Det skriver Nordjyske.

- Den operatør, som vi har haft en dialog med igennem længere tid har meldt ud, at de ikke vil komme med et bud, siger miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen (EL), der også er bestyrelsesformand i Aalborg Forsyning til Nordjyske.

Investeringen i anlægget ville for Aalborg Kommune ifølge en vurdering løbe op i en milliard kroner eller mere, men først skulle man finde varmen. Og den risiko er der altså nu ingen, der ser ud til at ville påtage sig.

Således er udsigten til at realisere et geotermiprojekt med potentiale til at dække 20 procent af Aalborgs varmeforbrug altså umiddelbart forsvundet.

Det kulbaserede Nordjyllandsværket leverer omkring 60 procent af varmen i Aalborg og skal udfases ved udgangen 2028. Her skal nye og mere bæredygtige varmekilder være klar til at tage over.

Etableringen af et geotermianlæg var planlagt til at foregår i årene fra 2023-2029.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093