23948sdkhjf

Nordens største solcelleanlæg installeret på tag i Virum

SEB Pension og GreenGo Energy har etableret Nordens største solcelleanlæg på Teknikerbyens tag i Virum. Anlægget består af 2.600 solcellepaneler.
Solcelleanlægget på Teknikerbyens tag i Virum er mere end dobbelt så stort som Nordens hidtil største anlæg. Solcelleanlægget vil producere 545.000 kWh – eller cirka 0.55 GigaWatt timer årligt (GWh), svarende til 120 husstandes gennemsnitlige elforbrug.

- Vi synes, det er spændende at være pioner på solcelleområdet i Skandinavien. Løsningen er økonomisk fornuftig og sikker, da GreenGo Energy sikrer produktionen og driften under garanti. Ligeledes er vi med til at drive overgangen til vedvarende energikilder, uden at politikerne skal i aktion. Investeringen varetager vi jo. Vi er desuden ret sikre på, at anlægget øger Teknikerbyens værdi og gør vores nyrenoverede lejemål mere attraktive, siger direktør Peter Mering fra SEB Ejendomme.

16-17 procent af Teknikerbyens samlede årlige elforbrug vil fremover være CO2-neutral solcellestrøm, og om sommeren udgør op til 40 procent af hele Teknikerbyens elforbrug solcellestrøm fra egen matrikel. Teknikerbyens lejere er bl.a. rådgivningsvirksomheden Alectia og Dong Energy, der flytter ind med lidt over 1.000 mand i foråret 2012.

Tilpasset forbrugsmønster & arkitektur
Anlægget på Teknikerbyen er baseret på en ny løsning for solcellestrøm fra GreenGo Energy. GreenGo Energy varetager alt inklusive den fuldstændige drift og garanterer direkte en fast produktionspris for strømmen. Med en avanceret it-løsning overvåger GreenGo Energy de enkelte paneler og optimerer driften.

Anlægget består af 2.600 solcellepaneler, i alt et effektivt solcelleareal på 4.650 m2, fordelt jævnt på 15.000 m2 tagareal.

- Vi har i projekteringen brugt meget ingeniørarbejde på at sikre optimal produktion og tilpasning til bygningens forbrugsmønster og arkitektur. Ligeledes er der absolut kun anvendt state-of-the-art komponenter. Jeg tør godt sige, at vi er stolte af resultatet. Det en ære at bryde grænserne for solcelleanlæg i Norden så markant, fortæller direktør Karsten Nielsen fra GreenGo Energy.

Grøn løsning skal udvides
Teknikerbyens solcelleanlæg på 605 kW er allerede i drift, og der planlægges en udvidelse til 800 kW senere, så alle Teknikerbyens 20.000 m2 tag udnyttes til at producere grøn solcellestrøm.

SEB Ejendomme har desuden planer om at anvende løsningen til andre ejendomme i ejendomsporteføljen med arealer/tage, som egner sig til sol-elproduktion.
Kommenter artiklen (4)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094