23948sdkhjf

Kæmpemøller ved Lammefjorden sendt til genbehandling

Østre Landret har i dag afsagt dom i sagen om kæmpevindmøller ved Hagesholm i Holbæk Kommune. Sagen skal til genbehandling i Naturklagenævnet.
Østre Landsrets 10. afdeling har netop afsagt dom i en sag om plangrundlaget vedrørende et vindmølleområde ved Hagesholm i Holbæk Kommune.

Sagen var henvist af Retten i Holbæk til behandling ved Østre Landsret.

Beboere anlagde sag
I en tidligere afgørelse fra Naturklagenævnet er kommunens plangrundlag med tilhørende miljøvurdering og VVM-redegørelse fundet gyldigt tilvejebragt.

Den kommunale planlægning var dog efter udarbejdelsen af miljøvurderingen og VVM-redegørelsen blevet ændret, hvilket har betydet en reduktion af antallet af vindmøller og en forøgelse af vindmøllernes mulige effekt.

Naturklagenævnet har tidligere afvist, at den ændrede planlægning nødvendiggjorde en helt ny miljøvurdering og VVM-redegørelse.

Beboere i området anlagde sag mod Naturklagenævnet og gjorde en række ugyldighedsindsigelser gældende.

Hjemvist til fortsat behandling
Landsretten har hjemvist sagen til Naturklagenævnet til fortsat behandling, idet den ændrede planlægning i relation til møllernes effekt giver anledning til at antage, at projektet havde gennemgået en sådan forandring, at i hvert fald et behov for udarbejdelse af en supplerende miljøvurdering og VVM-redegørelse skulle have været overvejet i forbindelse med klagenævnets behandling af klagen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109