23948sdkhjf

Byen set fra Tyra i decembernatten

- Vi kan mærke at vi har fat i noget rigtigt her. Folk er begejstrede. Kombinationen af en frisk gåtur, gode historier og spændende informationer om havnen og dens aktører rammer plet.

Sådan lød det fra Jan Michael Madsen - direktør i Fonden Tordenskiold - i forbindelse med sommerens Harbour Trekking i Frederikshavn, som også har fået velbesøgte udløbere ind i efteråret.

Og nu er han klar igen, tourguiden med historierne, ideerne og evnen til at parre de rigtige mennesker sammen om projekter, der bringer lys ind i mørket i en coronatid.

En Harbour Trekking Special under overskriften: ”TYRA - havn, by, land, verden i omstilling”.

Det bliver en vintermørk, men alligevel lysende friluftsaktivitet sammen med andre, hver for sig. En oplevelse i en coronatid, som skal skabe glæde og lokalt fælleskab, og give anledning til en familieoplevelse i det fri sammen med dem, man skal fejre julen med.

- Vi indbyder til en imponerende lys- og musikoplevelse, formidling af historier og indtryk fra Frederikshavn Havn, og erhvervet før og nu, siger Jan Michael Madsen.

Det sker 21. til 23. december og 28. til 30. december.

Tæt på den store kolos

Projektet er en videreudvikling af sommerens Harbour Trekkings - og det er virkelig en special edition.

Det er nemlig lykkedes at få en aftale på plads med Total, som ejer den gigantiske Nordsø-platform Tyra, der i øjeblikket ligger i Frederikshavns Havn.

Og derfor kan man få den unikaoplevelse at komme helt tæt på den mægtige kolos på havnen.

Direktør for Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorf Sørensen, er begejstret for projektet, og ser det som et stærkt og meget positivt signal, at Slots- og Kulturstyrelsen har givet økonomisk tilsagn på godt en million kroner til skabelsen af denne kulturevent.

- Det beviser at Frederikshavn Havn rummer stof til en vigtig identitetsfortælling og oplevelse af produktions-Danmark, og i særdeleshed, er det spændende at vi i denne sammenhæng, får mulighed for at opleve det gigantiske Nordsøanlæg Tyra Øst og Vest, som omdrejningspunkt i en vild belysningsoplevelse, kombineret med en aftenoplevelse på molehovedet, understreger Mikkel Seedorf Sørensen.

Fra søsiden

Harbour Trekking Special er en udendørs kulturevent for hele familien, der tager form som en guidet tur ud i havet, nærmere bestemt helt ud på Frederikshavns nye yderste molehoved, der ligger 2 kilometer ude i Kattegat.

- Herfra er synet af Frederikshavn badet i sit eget lys, i sig selv en bjergtagende oplevelse, men disse aftener tilføres molehovet yderligere drama, fortælling, storskærm, musik og lys, der med garanti vil slå benene væk under alle, der deltager, siger Jan Michael Madsen.

På turen får publikum som nævnt en unik mulighed for at komme helt tæt på gigantiske Tyra, som udgør titel og coverbillede på projektet og er samtidigt et fysisk og stærkt, musikalsk og lysteknisk iscenesat omdrejningspunkt, i selve oplevelsen.

Det har kun kunnet lade sig gøre på grund af en stor velvilje fra både Total og M.A.R.S.

- Formidlingen på turen handler nemlig også om energi og den kæmpe omstillingsopgave, som vi alle på hele jordkloden står overfor. Vi er alle energiforbrugere, og lige her foran os, kan vi komme helt tæt på en af de kæmpe maskiner, Tyra, som i næsten 30 år har forsynet Danmark med enorme indtægter og varme i radiatoren - hentet 200 km ude i Nordsøen i den danske undergrund, understreger Jan Michael Madsen.

Dramaturgien i de lys- og lyd tekniske iscenesættelser udføres i samarbejde med firmaet Profox ApS Aalborg, som er ansvarlige for den fantastiske lysproduktion i vintermørket.

For at deltage er det på grund af arrangementets covid-19 styring nødvendigt at foretage reservation til arrangementet, så retningslinierne kan overholdes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064