23948sdkhjf

Mærsk lurer på ris som fremtidens brændstof

Ris kan blive en del af fremtidens brændstofmix hos Mærsk, skriver dagbladet Børsen i sin bæredygtighedssektion, som udkom tidligere på ugen.

Den danske rederigigant vil være CO2-neutral i 2050 og er i gang med et omfattende forskningsarbejde for at finde frem til grønne brændsler, der skal afløse de fossile, som skibene har sejlet på i 100 år, skriver avisen.

Her kan den globale produktion af ris måske komme til at spille en rolle, fortæller Jacob Sterling, der er chef for den tekniske innovation i rederiet. Mærsk har i længere tid undersøgt, hvorvidt plantematerialet lignin fra nåletræer og halm kan bruges i en skibsmotor, hvis det bliver blandet op med alkohol som metanol eller ætanol. Sterling er “forsigtig optimistisk” i forhold til, at det kan komme til at virke.

- Hvis det kan, er det store spørgsmål, hvor vi får lignin fra. Hvilken biomasse, som indeholder lignin og ikke koster alt for meget, kan vi få fat i. Der er risstrå og måske også risskallerne interessante, fordi der er utrolig meget af det, siger han til avisen.

Læs resten af artiklen gratis i Børsen Bæredygtig

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079