23948sdkhjf

Endnu en tech-gigant etablerer datacenter i Danmark

Microsoft etablerer datacenter i Danmark. Det skal være drevet af 100 procent grøn energi og ligge på tre lokationer på Sjælland, siger Microsoft på et pressemøde mandag formiddag.

Det er den mest omfattende investering i virksomhedens 30-årige historie i Danmark.

Med investeringen ønsker Microsoft at styrke digitaliseringen af den offentlige sektor, digital innovation i danske virksomheder og anvendelsen af teknologi, der kan bidrage til en grønnere fremtid.  

- Det er en stor dag for Microsoft i Danmark. Etableringen af en datacenterregion i Danmark vil give danske kunder mulighed for at opbevare data i landet, gøre cloud-teknologi endnu mere tilgængelig og beskytte data med de højeste standarder for sikkerhed og privatlivsbeskyttelse. Samtidig øger vi indsatsen for at bidrage til den digitale opkvalificering af den danske befolkning. Investeringen er et udtryk for vores store anerkendelse af Danmarks grønne og digitale lederskab globalt, og vores ønske om at bidrage positivt til Danmarks fremtid, siger Brad Smith, President i Microsoft. 

En investering i en bæredygtig fremtid 

At datacenterregionen vil være forsynet af 100 procent vedvarende energi bidrager til, at danske kunder kan styrke deres digitalisering og samtidig reducere CO2-aftrykket af deres IT-løsninger. Ifølge den danske rådgivningsvirksomhed The Footprint Firm svarer udledningen fra traditionel IT i Danmark til omkring 300.000 ton CO2 om året. Samtidig viser en rapport fra den rådgivende ingeniørvirksomhed WSP, at services fra Microsoft Cloud kan være op til 93 procent mere energieffektive end traditionelle datacentre. 

Microsoft vil i samarbejde med Energinet udforske fremtidige måder at spore og matche vedvarende energi på timebasis.

Med udgangspunkt i Energinets arbejde og open source-datatilgang, baseret på Azure, har Microsoft til hensigt at støtte udviklingen af nye muligheder for vedvarende energiforsyning, der vil sikre kunder mere gennemsigtighed omkring CO2-reduktion drevet af grøn energi. 

Digitalt løft af 200.000 danskere frem mod 2024 

Den øgede digitalisering vil ifølge Erhvervsstyrelsen medføre en mangel på op til 19.000 IT-specialister i Danmark i 2030. Som en del af investeringen tager Microsoft initiativ til digital opkvalificering af 200.000 danskere frem mod 2024. 

Planen indeholder en øget investering i dyb teknisk træning og certificering, digitale uddannelsesmuligheder for børn og unge og via LinkedIn Learning fri adgang til digital opkvalificering, karriereplanlægning og værktøjer til jobsøgning for hele arbejdsstyrken. 

- Teknologien spiller en afgørende rolle for en grøn, digital fremtid. Med denne investering løfter vi den digitale infrastruktur og de digitale kompetencer i Danmark og styrker mulighederne for innovation, jobskabelse og vækst. Samtidig vil Microsofts bæredygtige datacenterdesign bidrage positivt til Danmarks ambitiøse klimamål" siger Nana Bule, CEO i Microsoft Danmark

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157