23948sdkhjf

Måske kommer fjernvarmen til Fløng

Udbygningen af fjernvarmen i Høje-Taastrup Kommune er i fuld gang, og nu kommer et projektforslag om fjernvarme i Fløng i høring.
Høje Taastrup Fjernvarme har præsenteret et projektforslag for udbygning af fjernvarmen i Fløng nord for motorvejen – et område, som i dag er forsynet med naturgas. Projektet er led i den samlede udbygning af fjernvarmen i Høje-Taastrup Kommune, som skal sikre en bæredygtig og fremtidssikret energiforsyning.

Fjernvarme er en fordel i forhold til både energi, samfundsøkonomi og miljø, og med projektforslaget vil borgerne i Fløng få både billigere og mere miljøvenlig energi.

Ingen skal stilles dårligere
Høje Taastrup Fjernvarme har beregnet, at det privatøkonomisk er en fordel at konvertere til fjernvarme, når man ser på standardpriserne for de samlede udgifter til anlæg og vedligeholdelse over en årrække.

Byrådet har godkendt projektforslaget fra Høje Taastrup Fjernvarme og understreger, at formålet med projektet først og fremmest er at tilvejebringe billig fjernvarme til borgerne i Fløng. Derfor er det en afgørende forudsætning, at der er en privatøkonomisk fordel ved konverteringen. Borgere, der ikke måtte opnå privatøkonomisk fordel ved konverteringen ud fra opgørelsen i projektforslaget, gives derfor dispensation efter ansøgning.

- En bred tilslutning til fjernvarmen i Fløng er en fordel for både boligejerne og klimaet, og med dette projekt sikrer vi adgang til billig fjernvarme for både nuværende og nye brugere. Derfor har byrådet principgodkendt projektet og sender det nu i høring. Men en endelig beslutning er naturligvis afhængig af, at der er bred opbakning blandt borgerne i Fløng til projektet, understreger borgmester Michael Ziegler, der lægger vægt på, at ingen skal stilles dårligere ved indførelse af tilslutningspligt.

Tilslutning frem til 2018
Fjernvarmetilslutningen forventes at ske løbende i løbet af 2012-2018. Op mod 600 eksisterende boliger skal tilsluttes fjernvarmeforsyningen, og der vil blive tilslutningspligt for nybyggeri.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156