23948sdkhjf

Ørsted investerer i amerikansk solenergiprojekt

Ørsted har besluttet sig for at kaste penge i Old 300 Solar Center, et solenergiprojekt på 430 MWAC, der ligger i Fort Bend County, ca. 60 km fra Houston, Texas. Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse. Projektet forventes at være klar til produktion i andet kvartal 2022.

- Med sin beliggenhed tæt på Houstons forbrugscenter er Old 300 med til at udvide den geografiske placering af vores aktiver på land til et eftertragtet marked med stærke langsigtede perspektiver, siger Vishal Kapadia, salgsdirektør for Ørsted Onshore.

Houston er et af de områder i Texas, hvor elforbruget er størst og vokser hurtigst, og der er indgået en langsigtet elkøbsaftale for projektet, oplyser energikoncernen. Investeringen i Old 300 bringer Ørsteds samlede solenergiportefølje op på 1,1 GW under opførelse.

Projektet kommer til at udgøre en stabil indtægtskilde for områdets rancher, som lejer deres jord ud til projektet. Derudover vil opførelsen af projektet skabe op mod 400 arbejdspladser, og den langsigtede drift af Old 300 Solar Center vil indbringe ca. 4 mio. dollar i ejendomsskatter til Fort Bend County og skoledistriktet Needville.

Old 300 Solar vil dække et areal på omtrent 1.130 hektar og bestå af ca. en million dobbeltsidede solpaneler, der leveres af JA Solar og LONGi Solar. SMA America leverer invertere.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14