23948sdkhjf

Udskiftning af 15.600 vand- og varmemålere på rekordtid

Guldborgsund Forsyning, Intego og Kamstrup har udskiftet 15.600 vand- og varmemålere med fjernaflæsningssystem på under seks måneder.
- God projektledelse og en tæt dialog med åbenhed omkring opståede problemer og gensidig tillid til, at alle tager ansvar for at nå et resultat til fælles bedste.

Det er et af de vigtigste læringspunkter for de involverede parter i et målerudskiftningsprojekt initieret af Guldborgsund Forsyning, hvor det lykkedes at udskifte 15.600 vand- og varmemålere på rekordtid.

Fra kontrakten blev underskrevet med Kamstrup 18. maj 2011, til den sidste måler var blevet installeret af Intego, gik der mindre end seks måneder. Det får en af deltagerne til at betegne projektet som ”sandsynligvis verdens hurtigst gennemførte fjernaflæsningsprojekt”.

Uomgængeligt
Ifølge adm. direktør Flemming Bach fra Guldborgsund Forsyning er fjernaflæsning af vand og varme helt uomgængeligt for at opnå effektiv administration og høj kundetilfredshed.

- Vores plan tilsiger, at vand- og varmespild skal reduceres, og at kunderne skal have information om, hvordan de kan udnytte varmeenergien endnu bedre. Det kræver et godt overblik over forbruget og dermed mange aflæsninger af målerne.

Fjernaflæsningen fratager ikke blot kunderne besværet med selv at skulle aflæse måleren. Den giver samtidig mulighed for at tilbyde en vifte af serviceydelser som målrettet energirådgivning og lækageovervågning. Samtidig letter fjernaflæsning administrationen. Resultatet er totalt set et lavere energiforbrug og en mere solidarisk ordning, fordi der er færre omkostninger, som skal fordeles på kunderne.

Ambitiøs tidsplan
Udrulningsplanen var imidlertid tidsmæssig ambitiøs. I udbudsmaterialet fra februar 2011 var det således et ufravigeligt krav, at målerinstallering og idriftsættelse af systemet skulle være udført inden udgangen af 2011. Og der var ingen Plan B. Det stillede store krav til tilbudsgiverne, og i sidste ende bød kun Kamstrup blandt de inviterede måler- og systemleverandører på opgaven.

- Vi havde da også vores betænkeligheder ved, om leverandørerne kunne leve op til kravene, siger Flemming Bach og tilføjer:

- Men vi fik præsenteret en overbevisende projektplan fra Kamstrup med kort leveringstid.

Til at forestå selve installationen valgte Guldborgsund Forsyning Intego, som har stor viden og erfaring fra lignende projekter, og som meldte sig parat til at klare opgaven inden for den fastsatte tidsramme.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11