23948sdkhjf

En bid af Enstedværket solgt

Dong Energy har solgt fire store olietanke på værket til canadiske Inter Pipeline Fund, der dermed udvider sin europæiske lagerkapacitet.
Canadiske Inter Pipeline Fund har netop købt fire olietanke på Enstedværket i Aabenraa, hvilket øger Inter Pipelines europæiske lagerkapacitet med 10,7 mio. tønder olie.

Fastholder arbejdspladser
Salget af de fire olietanke til canadierne betyder, at en del arbejdspladser fastholdes på det lukningstruede værk.

Ifølge JydskeVestkysten er der tale om, at godt 40 arbejdspladser på laboratoriet og på havnen ved værket fastholdes, mens 50 arbejdspladser på selve værket stadig ventes nedlagt i 2013.

Ingen håb for Enstedværket
Håbet for Enstedværket spirede ellers sidste år, da Tyskland besluttede at afskaffe atomkraften omkring 2020, men det håb skydes ned af koncerndirektør Thomas Dalsgaard fra Dong Energy.

- Selv de ændrede markedsvilkår, som en mindre stigning i elprisen efter den tyske beslutning, ændrer ikke vores beslutning om at tage Enstedværekt ud af drift, siger han til avisen.

Biethanol på værket
Selvom planerne for Enstedværket er fastlagt af Dong Energy, så har 3Fs formand i Aabenraa Kim Brandt valgt at tage kampen for produktionen af bioethanol på Enstedværket op.

Han har tidligere på måneden været i hovedstaden for at råbe politikerne op.

Læs: Kæmper for dansk bioethanolproduktion
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125