23948sdkhjf

Jagten på olie i Sønderjylland indstillet

Det er ikke lykkedes Nordsøfonden og polske PGNiG at hive olie op af den sønderjyske undergrund ved Bovrup. Boringen lukkes nu permanent.
I starten af december 2011 påbegyndte det polske energiselskab PGNiG og Nordsøfonden en prøveboring efter olie i Bovrup sydøst for Aabenraa i Sønderjylland med boreudstyret Nafta Pila Rig No 4.

Læs: Jagten på olie i Sønderjylland starter nu

Kvælstof & naturgas
I forbindelse med efterforskningsboringen - også kaldet Felsted-1 - fandt man kvælstof og små mængder naturgas, men ingen olie.

Felsted-1 blev boret som en afbøjet boring og sluttede i konglomerater af Rotliegendes alder i 2514 meters dybde målt under terræn, svarende til 2412 meters dybde målt lodret under havets overflade. Boringen fandt dolomit i lag af Zechstein (Ca-2) alder. Der blev gennemført kerneboring og udtaget væskeprøver samt foretaget omfattende målinger.

Yderligere vurderinger vil blive gennemført, mens boringen lukkes permanent.

Skuffelse over resultatet
- Det er skuffende. Vi kan sige, at der var gas nok, men det var den forkerte slags, siger Nordsøfondens direktør, Peter Helmer Steen til P4 Syd og tilføjer:

- Det vi skal nu er at bruge alle de oplysninger, vi har fået til at finde ud af, om der kan være olie og gas andre steder i de her formationer, der ligger tre kilometer nede.

Dermed afviser han ikke muligheden for at foretage prøveboringer andre steder i det sønderjyske.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11