23948sdkhjf

Ministernej til vindmøller i Kærgaard Klitplantage

Skuffelse i Varde over at miljøminister Ida Auken vægter naturinteresser i stærkt forurenet kystområde.
Naturinteresser vil bremse enhver plan om vindmøller i Kærgård Klitplantage.

Det fremgår af svaret fra miljøminister Ida Auken (SF) til Varde-borgmester Gylling Haahr (V), der har bedt ministeren bane vej for vindmøller i den forurenede plantage, hvor de hverken vil genere naboer eller fritidsliv.

Læs: Varde kæmper for møller i forurenet plantage

Svaret skuffer
Ministeren henviser til, at plantagen er omfattet af naturfredning og er Natura-2000 område og fredskov.

- I lige netop Kærgård Klitplantage vil det ikke være realistisk at gå videre med en planlægning for vindmøller, lyder konklusionen fra miljøministeren.

Svaret er måske ikke helt uventet, men det er alligevel skuffende, lyder kommentaren fra borgmester Gylling Haahr:

- På den ene side vil ministeren gerne vil have mange vindmøller i Danmark. På den anden side fastholder hun, at de skal stå inde i landet, hvor de vil genere allerflest, siger Gylling Haahr.

Arbejder videre med vindmølleplan
Mijløministeren glæder sig i svaret over, at Varde Kommune arbejder på at få flere vindmøller og henviser til, at en arbejdsgruppe er i gang med at se på muligheder og barrierer for kommunernes vindmølleplanlægning.

Forespørgslen til ministeren satte midlertidigt Varde Kommunes arbejde med ny vindmølleplan for syv vindmølleområder i bero. Det bliver nu genoptaget, men spørgsmålet er, hvor mange møller, der vil indgå i den færdige plan:

- Vi vil arbejde videre med vindmølleplanen, og så må en samlet vurdering afgøre, hvor mange møller, vi vil have inde i landet, hvor de generer flest muligt, siger Gylling Haahr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063