23948sdkhjf

Høje-Taastrup har fået et af Danmarks største solcelleanlæg

Høje-Taastrup Kommune er i fuld gang med at energirenovere sine bygninger i samarbejde med Schneider Electric. Nu installeres 800 m2 solceller på taget af rådhuset.
Over 150 kommunale bygninger i Høje-Taastrup Kommune får med hjælp fra Schneider-Electric opgraderet deres ventilation, varme, lys og isolering i de kommende år.

Og nu vender kommunen den fossile energi ryggen og byder den vedvarende energi velkommen med et nyt, stort solcelleanlæg på taget af rådhuset. Anlægget er blandt de fem største i Danmark målt i både areal og produktion: Det er på 800 m2 og forventes at kunne producere 116 MWh om året, hvilket svarer til ca. 23 husstandes årlige forbrug.

- Det nye solcelleanlæg er et vigtigt led i vores samlede klimaindsats. Den energi, som anlægget producerer, er CO2-neutral, og dermed vil det bidrage til, at vi nedsætter vores CO2-udledning i kommunen, siger borgmester Michael Ziegler.

Anlæg kommer alle til gode
Solcelleanlægget har været i drift siden midten af november, og ved rådhusets hovedindgang bliver der opsat en informationsskærm, hvor borgere og medarbejdere løbende kan følge med i, hvor meget el anlægget producerer.

Anlæggets elproduktion kommer hele kommunen til gode, for når anlægget producerer et overskud af el – fx i weekenden, hvor der ikke bruges så meget el på rådhuset – bliver kommunens samlede elregning nedskrevet.

Høje-Taastrup Kommune har besluttet, at der skal opstilles flere solcelleanlæg på kommunens bygninger og er i gang med at planlægge de næste installationer.

Om projektet
Solcelleanlægget er en del af kommunens ESCO-projekt, hvor energitjenestevirksomheden Schneider Electric foretager energiforbedringer af kommunens bygninger. Energiforbedringerne finansieres af energibesparelserne - med en investering på ca. 74 mio. kr. vil kommunen kunne reducere sine energiomkostninger med ca. 14 % og CO2-udslippet med 14-16 %.

ESCO-projektet løber frem til medio 2013, og i skrivende stund er knap halvdelen af de 150 bygninger, som indgår i projektet, ved at blive energirenoveret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111