23948sdkhjf

Tårnproducent afslører flere detaljer om store USA-planer

De dansk-canadiske planer om en tårn- og offshorefundament-fabrik på den amerikanske østkyst bliver nu præsenteret i en meget højere detaljegrad. Det kan man læse i Welcon og Marmens fælles pressemeddelelse om fabrikken, der skal placeres på havnen i Albany i staten New York.

Produktionsfaciliteter er planlagt til at kunne producere den næste generation af vindmølletårne og transition pieces. Fabriks-infrastrukturen gør, at man kan producere store komponenter med en diameter på mere end 10 meter, en længde op til 70 meter og en vægt på 500 tons.

Mere end 100.000 tons

Fabrikken vil også være spækket med den nyeste produktionsteknologi og automation. Samtidig skal der også etableres havneanlæg og en stor lagerplads.

I alt vil der bliver etableret 350 fuldtidsjobs i produtkionen og forbruge mere end 100.000 tons stål af de amerikanske stålværker.

Planerne bliver ført ud i livet, hvis Equinor vinder et stort offshore-vindmølleudbud af NYSERDA, der er energimyndighederne i staten New York. Det bliver afgjort i december. Byggeriet vil så starte i 2021, og produktionen vil være i gang i 2023.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08