23948sdkhjf

MT Højgaard vinder central bygning på 765 km kabelforbindelse

Det bliver MT Højgaard Danmark, som skal udføre storentreprenisen på den ene af to omformerstationer, der indgår i den 765 kilometer langt elkabelforbindelse Viking Link under Nordsøen. 

– Vi skal opføre to haller, der er 22 meter høje fordelt over et areal på 15.500 kvm, så det er et stort projekt, siger Eva Kirstine Kjeldahl-Braad, sektionsdirektør i MT Højgaard Danmark, i en pressemeddelelse.

Entreprenørselskabet er klar til at rykke ind på pladsen og starte arbejdet på Energinets omformerstation i Revsing ved Vejen med det samme, lyder det endvidere.

Kort om Viking Link

Viking Link er en kommende elforbindelse mellem Danmark og Storbritannien, som skal forbinde de to landes elsystemer over Nordsøen. Forbindelsen kommer til at bestå af to omformerstationer, som forbindes via et 765 kilometer langt kabel. Den britiske station kommer til at ligge i Bicker Fen i Lincolnshire.

Bag projektet står Energinet og det britiske selskab National Grid.

Formålet med Viking Link er at sikre en mere effektiv udnyttelse af vedvarende energi. Elforbindelsen bidrager til at skabe et mere fleksibelt europæisk energisystem, som dermed sikrer, at vi kan indpasse mere sol- og vindenergi i det danske elsystem og i sidste ende nå målet om 100 pct. grøn strøm i Danmark i 2050.

Værdien af entreprisen er ifølge udbudsmaterialet cirka 140 mio. kr.  

Entreprenørselskabet skal aflevere deres storentreprise på omformerstationen i maj 2022. 

Energinet har valgt DK2 som bygherrerådgiver, Rambøll som totalrådgiver, og Bravida skal – som oplyst tidligere i dag - udføre installationsarbejdet.

Et areal svarende til 27 fodboldbaner

Mens det nu er sat navn på storentrepriserne for råhus og installaioner, har M.J. Eriksson de seneste måneder udført de forberedende arbejder, den tredje af storentrepriserne på omformerstations-projektet.  

Grundarealet af det nye stationsområde i Revsing udgøre 19,5 hektar - svarende til cirka 27 fodboldbaner. Her omfattede de forberedende arbejder muldafrømning på det kommende stationsareal, etablering af to forsinkelsesbassiner samt etablering af byggepladsområde. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.112