23948sdkhjf

Bladt-topchef er næsegrus forelsket i offshore-vind

 - Det er fantastisk at være tilbage i offshore-vind, som jeg er næsegrus forelsket i.

Sådan siger den nye Bladt Industries-topchef Anders Søe-Jensen, der har arbejdet i offshore-industrien i store dele af sin karriere.

58-årige Anders Søe-Jensen var direktør i starten af 2000’erne i Alcatels forretningsben, der beskæftigede sig med offshore-konstruk-tion, han stod i spidsen for opbygningen af Vestas Offshore, og fra 2013-17 var han global ansvarlig for GE/Alstom´s offshore-forretning.

Siden august har Anders Søe-Jensen siddet for bordenden hos Bladt Industries, der har hovedsæde i Aalborg.

- Der er mange, som ser Bladt Industries som en støvet smedevirksomhed. Men det er en helt anden fortælling. Det er os, der leverer fundamentet for den grønne omstilling, siger han.

Højteknologisk smedearbejde

Bladt Industries har en meget kompliceret produktion, og konstruktionerne vokser og vokser i størrelse. Topchefen kan ikke skjule sin fascination af hele setuppet, de mange ingeniørtimer og de fantastisk dygtige smede. Især den høje nøjagtighed, som svøbkonstruktioner og substationer skal produceres med, og hvor kompleks hele operationen er teknisk, logistisk og håndteringsmæssigt.

- Det er ikke bare en smedevirksomhed, men en hightech-virksomhed, siger han.

Han hæfter sig ved, hvor hurtigt udviklingen går. For ti år siden satte man møller op på 3 MW med en rotordiameter på 90 meter.

- Den sidste vindmølle, som jeg var med til at lancere hos GE, er på 12 MW og har en rotordiameter på 220 meter. I dag kigger man ind i fundamenter, der er 100 meter lange og 15 meter i diameter, siger Anders Søe-Jensen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094