23948sdkhjf

Xoltas danske husstandsbatteri blåstemples: Nu skaleres produktionen op

Den danske batteriproducent Xolta kan nu glæde sig over, at Dansk Energi har sat deres nye énfamilies-batterimodel på listen over batterier, der er godkendt til elnettet.

Xolta har indtil nu solgt til boligforeninger, industri, skoler og sportshaller og fik senest i sommer godkendt et lidt større batteri, der kan lagre og forsyne en hel boligblok med strøm og spændingsregulere elnettet.

Med de nye mindre batteri-modeller satser Xolta på markedet af danske boligejere med solceller samt små boligforeninger og mindre virksomheder.

- En mindre boligforening, hvis behov er større end énfamiliehuset, kan eksempelvis koble tre batterier til deres solceller, så de kan sørge for at strømmen fra solcellerne er tilgængelig, når beboerne skal bruge den, siger Lars Kruse, Xoltas Director of Energy Storage. 

Opfylder krav 

Ifølge Lars Kruse giver positivlisten installatører og forbrugere sikkerhed for, at batteriet opfylder kravene til godkendelse af installationen og er enkelt at installere.

- For at høste det fulde udbytte af deres investering, kan solcelleejere med fordel anskaffe sig et batteri, der lader, når solen skinner og man ikke er hjemme til at bruge solenergien. De og installatørerne vil typisk starte med at kigge på hvilke batterier, der er godkendt, så vi er glade for, at vores nye modeller også er med, siger Lars Kruse fra Xolta.

Produktionen af batterierne er ved at blive skaleret op og det vil snart være muligt at lægge forudbestillinger på batterierne på Xoltas kommende webshop.

Xolta er ejet af danske Lithium Balance, der har produceret og udviklet batteriløsninger siden 2006. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109