23948sdkhjf

Maersk Drilling varsler milliard-minus

2020 kan byde på et underskud på over ti milliarder for Maersk Drilling, som dog præciserer forventninger til driften

2020 har indtil videre været et hårdt år for boreselskabet Maersk Drilling, der udlejer borerigge og boreskibe til oliesektoren.

Corona-krisen har været med til at give et fald i oliepriserne, og det betyder, at olieselskaberne, som er Maersk Drillings kunder, bruger færre penge på at lede efter ny olie.

I tredje kvartal faldt omsætningen med 23 pct. til 1,92 mia. kroner, når man sammenligner med samme periode sidste år. Det viser regnskabet fra Maersk Drilling, der er offentliggjort i dag.

Årsagen til faldet er, at Maersk Drillings rigge og skibe har været lejet ud langt færre dage end sidste år. Regnskabet indeholder ikke tal for indtjening, men allerede nu står det klart, at 2020 bliver et sløjt år.

I august foretog Maersk Drilling en nedskrivning på knap ti mia. kroner på grund af svage udsigter for oliebranchen i forlængelse af coronakrisen. Det er ikke penge, som selskabet direkte skal have op af lommen, da det er værdien af Maersk Drillings borerigge og boreskibe, som er blevet nedskrevet.

I forbindelse med kvartalsregnskabet kommer boreselskabet dog med en positiv, om end beskeden, præcisering af sin forventning til, hvordan årets driftsresultat før nedskrivninger (ebitda) vil lande. Hvor forventningen tidligere lå i spændet 250-300 mio. dollar, hedder det nu 275-300 mio. dollar.

Maersk Drilling har i løbet af corona-krisen foretaget flere fyringsrunder. Over to omgange i foråret blev der varslet fyringer af omkring 500 ansatte.

Maersk Drilling var tidligere en division i A.P. Møller Mærsk-koncernen. Sidste år blev selskabet udskilt af koncernen og børsnoteret på fondsbørsen i København. Siden da er aktiekursen faldet fra 540 til en kurs i skrivende stund på 183.

Læs også: Maersk Drillings CEO ser frem til nye ejere i branchen

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094