23948sdkhjf

Verdo nedskriver med knap en halv milliard

Verdo nedskriver værdien af kraftvarmeværket og fjernvarmenettet med cirka 464 mio. kroner.

Verdos repræsentantskab er orienteret om beslutningen på det ordinære møde 19. november 2020.

Beslutningen om nedskrivningen er taget i forbindelse med en tilsynssag, hvor Forsyningstilsynet behandler spørgsmålet om, hvilke anlægsværdier der kan indgå i afskrivningsgrundlaget. 

Det skriver Verdo i en pressemeddelelse.

Verdo har i forbindelse med sagen konstateret, at der tilbage i år 2000 i forbindelse med stiftelsen af Verdo Varme A/S og Verdo Produktion A/S (tidligere Energi Randers) blev foretaget en opskrivning af de anlægsværdier, der kan indregnes i varmeprisen. 

- Mens vi har fået undersøgt sagen, er vi blevet vidende om, at de oplyste anlægsværdier ved Verdos stiftelse var for høje. Nedskrivningen er besluttet, så vi får bragt orden i dette forhold, siger Jakob Flyvbjerg Christensen, administrerende direktør i Verdo.   

Ingen tilbageførsler til varmekunderne

Det er Verdos forventning, at nedskrivningen korrigerer for de historisk opskrevne værdier, så afskrivningsgrundlaget bliver bragt i overensstemmelse med varmeforsyningsloven. 

Verdos beregnede nedskrivning på ca. 464 mio. kroner indebærer ikke, at der skal tilbageføres penge til varmeforbrugerne. Verdo afventer dog fortsat en afslutning af sagen hos Forsyningstilsynet, hvilket forventes inden for de næste måneder.

Nedskrivningen vil endvidere have indvirkning på koncernens resultat for 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112