23948sdkhjf

Energistyrelsen godkender indirekte overdragelse af Nordsø-tilladelser til Ineos

Energistyrelsen har den 9. november 2020 godkendt, at Ineos-koncernen øger sin ejerandel i Solsort- og Hejre-tilladelserne gennem erhvervelsen af Spirit Energy-selskaberne.

Godkendelsen sker efter, at Ineos E&P A/S og Bayerngas Norge AS tidligere på året indgik en aftale, som indebærer, at Ineos overtager ejerskabet i selskaberne Spirit Energy Danmark ApS og det norsk indregistrerede Spirit Energy Petroleum Danmark AS. 

Bayerngas Norge AS er datterselskab af Spirit Energy Limited, som er et joint venture selskab, der ultimativt ejes af selskaberne Centrica plc og Stadtwerke München GmbH.

Som følge af salget af Spirit Energy selskaberne øges Ineos koncernens ejerandel i de to tilladelser som følgende: Før transaktionen var Ineos' ejerandel i 4/98 Solsort på 35 procent - nu ejer selskabet 65 procent. Det samme gør sig gældende for 3/09 Solsort. 

I forbindelse med 5/98 Hejrefeltet og 1/06 Hejre har Ineos øget sin ejerandel fra hendholdvis 60 prcent og 48 procent til henholdsvis 100 procent og 80 procent.

Godkendelsen sker på baggrund af en vurdering af køberens finansielle kapacitet. 

Energistyrelsens godkendelse sker under forudsætning af, at der stilles med moderselskabsgarantier for opfyldelsen af forpligtelser i tilladelserne, og at der afgives erklæringer om subsidiær hæftelse for afviklingsomkostninger.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125