23948sdkhjf

Jagten på 33 danske vindmøller i Kina kan være slut

Danmark har betalt for at få opført 33 vindmøller i Kina. Møllerne skulle være med til at kompensere for tusinde danskeres CO2-udledninger – og har kostet statskassen millioner.

Men møllerne har siden opførelsen for 10 år siden været svære at lokalisere - og der er derfor sået tvivl om de overhovedet findes, skriver Politiken.

Men nu ser det dog ud til at jagten på de 33 møller snart kan indstilles.

Efter mange undersøgelser og adskillige fejloplysninger har den kinesiske produktudvikler, Longyan, i november sendt et ny koordinatsæt for placeringen af møllerne til Energistyrelsen.

Energistyrelsen skriver i en mail til Politiken, at to konsulenthuse har inspiceret projektet på de nye koordinater, hvilket har overbevist styrelsen om, at projektet er reelt.

- Projektejer har forklaret de fejlagtige koordinater over for den danske ambassade i Beijing, og som du ved, har vi bedt ambassaden om at undersøge sagen og foretage en fysisk besigtigelse af projektet, så der fremadrettet ikke kan herske tvivl om projektets placering, skriver Energistyrelsen i mailen.

Energistyrelsen oplyser endvidere, at hvis det skulle vise sig, at der er begået snyd, vil Energistyrelsen rette henvendelse til UNFCCC (FN’s Klimasekretariat) og bede instansen forholde sig til sagen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096