23948sdkhjf

Sol og vind over Greentech Energy Systems

For Greentech Energy Systems blev 2011 et godt år rent produktionsmæssigt - og det gælder både selskabets vindprojekter og solprojekter.
Bedre vindforhold og en udvidelse af produktionskapaciteten er medvirkende til et super vindår mens samtlige af selskabets solcelleanlæg har haft gode forhold.

Bruttovindproduktion på 300 GWh
Alene i december 2011 opnåede Greentech den absolut bedste produktion for vindprojekterne i selskabets historie. Tyskland og Polen oplevede de mest gunstige vindforhold sammenlignet med det forventede niveau, men alle lande viste en produktion over normalt niveau med en samlet produktion, der lå ca. 30% over forventningerne for måneden.

Den samlede årlige vindproduktion for 2011 var betydeligt højere end produktionen for 2010 med en stigning på mere end 40%. Stigningen skyldtes dels den nyligt tilføjede produktionskapacitet i Spanien (Conesa), dels at de italienske projekter Minerva Messina og Monte Grighine var i fuld drift hele året. Ydermere har bedre vindforhold generelt i Nord- og Østeuropa påvirket stigningen i den samlet produktion.

I 2011 opnåede vindporteføljen en samlet bruttoproduktion på ca. 300 GWh.

Bruttosolproduktion på 55,7 GWh
Solprojekterne i både Italien og Spanien har i december 2011 haft bedre forhold end forventet. Den realiserede produktion oversteg i høj grad forventningerne: med hhv. +13,2% i Italien og +27,5% i Spanien, hvilket medfører en samlet produktion for 2011 på +6,3% sammenlignet med budgettet.

Alle fastmonterede solanlæg har vist en væsentlig bedre produktion end forventet, mens nogle soltracking-anlæg har haft en lav rådighedsfaktor.

Generelt har alle solprojekterne opnået et strålende resultat i 2011 med en samlet bruttoproduktion på 55,7 GWh.

Fuldstændig frigivelse af Cagliari II-projektet
Greentech Energy Systems er blevet informeret om, at anklagemyndigheden, som i juni 2011 havde beslaglagt alle Cagliari II-projektets 16 vindmøller i forbindelse med mistanke om administrative lovovertrædelser nu har frigivet vindmølleparken fuldstændigt.

I november 2011 blev 7 af de 16 møller frigivet , og i begyndelsen af december 2011 blev der givet tilladelse til at færdiggøre arbejderne på alle 16 møller.

Med frigivelsen af alle møllerne har Greentech generhvervet fuld kontrol over parken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127