23948sdkhjf

Varmepumpe-salg er gået i stå - Energistyrelsen er stopklods

18.000 ansøgninger til pulje - ingen har endnu fået svar

Interessen for den nye bygningspulje, der støtter udfasning af olie- og gasfyr og andre boligforbedringer, som sparer energi, er så voldsom, at Energistyrelsen har svært ved at følge med, skriver Midtjyllands Avis.

- Der er kommet mere end 18.000 ansøgninger, og vi har sagsbehandlet cirka 300 sager, fortæller kontorchef hos Energistyrelsen, Heidi Ingeman Koch til Midtjyllands Avis.
Der er endnu ingen ansøgere, der har fået svar.

Det er blandt andet gået ud over Kjellerup-firmaet Gidex, der sælger og installerer varmepumper. Indehaver Kasper Andersen er frustreret over den en måned gamle ordning.
De manglede svar betyder blandt andet, at markedet for luft til vandvarme-pumper, som han leverer, står stille, fordi boligejerne venter på at få tilskud.

- Det er ved at ødelægge markedet for boligrenovering, at ansøgerne ikke kan få svar, siger Kasper Andersen.

Heidi Ingeman Koch fortæller, at der arbejdes på at forbedre sagsbehandlingen.

- Vi gør, hvad vi kan, for at få tilsagn ud til folk så hurtigt som muligt. Vi har sat ind med ekstra ressourcer, og vi arbejder på en it-løsning, der vil sikre, at det kun er muligt at aflevere fuldstændige ansøgninger. Det forventer vi vil gøre sagsbehandlingen enklere og hurtigere fremover, siger hun til Midtjyllands Avis.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.833