23948sdkhjf

LM Wind Powers super-vinge blåstemplet

En 107 meter lang vindmøllevinge, der skal bruges til GE’ Halliade-X offshore-mølle, er nu blevet certificeret af Tüv Nord.

To vinger er produceret af LM Wind Power på koncernens fabrik i Cherbourg i Frankrig. Herefter er den ene i september blevet testet hos Massachusetts Clean Energy Centers testcenter i Boston i USA.

Den anden har gennemført en fuldskala-test hos Offshore Renewable Energy Catapult-testcenter i Blyth i Storbritannien, inklusive statisk test, udmattelsestest og post-udmattelsestest

Sidste del af testen fandt sted i midten af oktober, og mindre end to uger senere blev vingen certificeret.

- Valideringen af vinger og kompositstrukturer med en størrelse og kompleksitet som Haliade-X LM 107.0 P er en teknologisk milepæl, som aldrig er set eller prøvet før, siger Hanif Mashal, VP engineering hos LM Wind Power.

- Vi har ikke bare valideret vores designhypotese med en succesfuld færdiggørelse af testen, men har også mødt ukendte risici og udfordringer. En af de vigtigste lærdomme fra sådan en testkampagne har været brugen af lean operationelle praksisser, især under de sidste seks måneders test, hvilket har hjulpet os og vores partner, ORE Catapult, med at nå de nødvendige milepæle i certificeringen. Vi fortsætter med at lære og skubber grænserne for, hvad der er muligt, fordi det er en del af LM’s DNA, fortsætter Hanif Mashal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172