23948sdkhjf

Første officielle spadestik til Anholt Havmøllepark

Fredag d. 13. januar 2012 tager Dong Energy første officielle spadestik til Danmarks største havmøllepark med 111 vindmøller af typen Siemens 3,6-120.
400.000 danske husstande - Så mange vil fra udgangen af 2013 kunne få glæde af Danmarks største havmøllepark ved Anholt.

Første spadestik markeres fredag d. 13. januar 2012.

- Det er faktisk noget af en rekord, for først i juli 2010 vandt vi projektet baseret på Energistyrelsens udbud. Og allerede 18 måneder senere er den første pæl banket i havbunden. Det har vi i Dong Energy aldrig klaret så hurtigt før, og så vidt jeg ved, har heller ingen andre før os prøvet det, siger Senior Vice President Christina Grumstrup Sørensen.

De første monopæle blev rammet i jorden mellem jul og nytår, men tages det første officielle spadestik til Anholt Havmøllepark.

Læs: Første fundament skyder havmøllepark i gang

Volumen sætter tempo på industrialisering
Parken kommer i alt til at bestå af 111 havmøller opført på et 88 kvadratkilometer stort areal 15 kilometer fra land. Møllerne kommer til at stå på en dybde på mellem 15 og 19 meter, og de vil have en rotordiameter på 120 meter.

- Anholt Havmøllepark er en kæmpe havmøllepark. Også for os, men det er netop den volumen, der skal til, for at vi kan få sat tempo på industrialiseringen, der fortsat gør offshore vind mere konkurrencedygtig. Nu kan vi tage de næste skridt i udviklingen af den danske energisektor i retning mod en fossilfri energiforsyning, siger Christina Grumstrup Sørensen.

Anholt Havmøllepark ejes i fællesskab af Dong Energy (50 %), PensionDanmark (30 %) og PKA (20 %). Læs: Frasalg af ejerandele i Anholt Havmøllepark er blevet godkendt



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172