23948sdkhjf

Energistyrelsen: Salg af Fjernvarme Fyn kan være ulovligt

Tidligere på efteråret besluttede et flertal i Odense byråd bestående af Socialdemokratiet, SF og De Radikale Venstre at indgå en forhåndsaftale med Energi Fyn, om et salg af Fjernvarme Fyn.

Den aftale kan vise sig at være ulovlig, skriver Fyens.dk.

Det Konservative Folkeparti, som altså ikke er med i aftalen, har nemlig bedt Energistyrelsen om en vejledende udtalelse, og her hedder det, at forbrugerne ifølge varmeforsyningsloven har forkøbsret til fjernvarmerørene. I udtalelsen står der dog, at lovgivningen er uklart formuleret, og at man derfor henviser til en domstol for en endelig fortolkning.

Udtalelsen fra Energistyrelsen har givet oppositionspartierne i byrådet blod på tanden.

- Salget skal stoppes nu. Lige nu har vi en rigtig god sag, og vi fortsætter vores arbejde med at søge fri proces til en retssag, siger rådmand Søren Windell fra Det Konservative Folkeparti, til Fyens.dk.

Han er formand for foreningen Fionia Fjernvarme, der blev stiftet i sidste måned netop med det formål at standse salget af Fjernvarme Fyn.

Originalartikel: https://fyens.dk/artikel/energistyrelsen-s%C3%A5r-tvivl-om-lovligheden-af-fjernvarmesalg-vi-m%C3%A5-henvise-til-domstolene

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11