23948sdkhjf

Ny kæmpefond klar med 30 milliarder til klima- og infrastruktur-projekter

To af Danmarks største pensionskasser, PKA og PenSam, går sammen med norske Storebrand, en af Nordens største institutionelle investorer, og etablerer en ny klima- og infrastrukturfond på op til 30 milliarder kroner i regi af AIP Management. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

AIP Management forvalter i forvejen investeringer for 30 milliarder kroner i blandt andet vindmølle- og solcelleparker på vegne af de to danske pensionskasser.

Med den nye fond, AIP Infrastructure II, øger PKA og PenSam tilsagnet til AIP Management med cirka 50 procent i forhold til den seneste fond, mens Storebrand træder ind som både investor i fonden og medejer af AIP Management. Storebrand bliver dermed den første internationale partner.

De op til 30 milliarder skal investeres i store klima- og infrastrukturprojekter over de næste tre til fire år.

Bidrager til at opnå investeringsmål på 350 milliarder

Tilsagnene bidrager også til at indfri det mål, som en samlet dansk pensionssektor satte sammen med den danske regering om at investere 350 milliarder kroner i grøn omstilling frem mod 2030.

I forrige uge mødtes de nordiske statsministre ved Nordisk Råds sessionsuge netop for at drøfte, hvordan det danske initiativ kan udbredes til andre nordiske lande.

Ifølge Jon Johnsen, administrerende direktør i PKA, er samarbejdet med Storebrand i AIP Management et skridt i den retning:

- Med et samlet tilsagn på op til 30 milliarder i en af de største klima- og infrastrukturfonde nogensinde i Norden løfter vi vores fælles ambitioner for bæredygtige investeringer til et nyt niveau, og med indtrædelsen af en stor og erfaren investor som Storebrand styrker vi AIP Management yderligere. Det viser, hvilken succes AIP har været, siden vi etablerede platformen i 2012. Modellen er unik ikke bare i dansk kontekst, men også i et internationalt lys.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094