23948sdkhjf

Dansk Energi: Vi mangler 290.000 årsværk for at nå i mål

Danmark kommer til at mangle i hobetal af smede, elektrikere og vvs'ere i de kommende år. Op imod 290.000 årsværk, konkluderer en ny rapport fra Dansk Energi, som Finans.dk har kigget nærmere på.

Hvis Danmark skal nå målet om at reducere den danske udledning af CO2 med 70 procent i 2030, så skal tusindvis af nye arbejdspladser besættes med nye folk. For hver innovativ tanke følger et praktisk stykke arbejde med. Og faglærte medarbejdere bliver en mangelvare.

Dansk Energi advarer om, at den hastige efterspørgsel på specifik arbejdskraft kan betyde, at vi ender med at importere arbejdskraften.

»Hvis vi ikke får løst udfordringen med at uddanne og efteruddanne den fornødne arbejdskraft, kommer vi til enten at opgive 70 pct.-målsætningen eller importere arbejdskraft fra udlandet i stor stil. Nogen skal jo stå for den praktiske udførelse, hvis den grønne omstilling skal blive til noget,« siger Lars Aagaard, administrerende direktør for Dansk Energi til Finans.dk.

Rapporten er udarbejdet med input fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Dansk Industri (DI), 3F, Dansk Metal og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078