23948sdkhjf

Skjern Fjernvarme fortsætter udbygning efter entreprenør-konkurs

Skjern Fjernvarme har siden foråret lavet udgravninger til fjernvarmerør, så virksomhederne i industrikvarteret ved Bækgårdsvej får mulighed for at tilslutte sig fjernvarmen.

Men i starten af oktober gik hovedentreprenøren på projektet MN Rør- og Totalentreprise konkurs. 

Det betød, at hele projektet gik i stå, og at Skjern Fjernvarme ikke kunne levere varme til området som lovet.

– Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke kan leve op til den dato, vi har lovet, og at gravearbejdet har generet beboerne og virksomhederne i området mere end forventet. Men nu kan vi endelig meddele, at vi har landet en aftale med kurator. Det betyder, at projektet nu fortsætter, siger Heine Pedersen, der er driftsleder hos Skjern Fjernvarme.

I drift igen

Skjern Fjernvarme har overtaget rørarbejdet, mens underentreprenøren har overtaget jordarbejdet. Det betyder, at de maskiner, der allerede står i området, kan fortsætte. Og at borgerne allerede kender de folk, der står for gravearbejdet.

Rørarbejdet gik i gang igen i slutningen af sidste uge, mens jordarbejdet gik i gang mandag. Den 11. november vil rørsystemet være i drift, så virksomhedernes bygninger kan blive opvarmet med fjernvarme.

– Det er nu, at varmeleveringen til industrikvarteret kan starte op. Det betyder, at vi kan udnytte vores produktionsanlæg og kapacitet endnu bedre, som bliver til glæde for alle fjernvarmebrugere i Skjern Fjernvarme, siger Heine Pedersen.

Entreprenørarbejdet fortsætter dog frem til omkring starten af december måned, hvor de sidste veje og huller bliver lukket helt af.

Flere virksomheder kan få fjernvarme 

At projektet igen fortsætter, er ikke den eneste glædelige nyhed. Der er nu fire virksomheder i området, der har sagt ja til at aftage fjernvarme og en femte, som Skjern Fjernvarme er i dialog med. Desuden besluttede Skjern Fjernvarme midt i processen at forstærke ledningerne. Et valg, der har krævet lidt mere i anlægsprocessen, men som har langsigtede fordele.

– Vi er blevet kontaktet af virksomheder i andre områder i byen, som også har vist interesse for at blive en del af den kollektive varmeforsyning. Derfor besluttede vi at forstærke ledningerne, fordi det giver mulighed for at fx Industriområde Vest også kan blive koblet op på fjernvarme i nærmeste fremtid. På den måde undgår vi at grave mere end højst nødvendigt, siger Heine Pedersen. 

Projektet i industrikvarteret opstod dels fordi Skjern Fjernvarme ønskede at udbrede fjernvarme til byens virksomheder og dels fordi, fjernvarmeværket havde overskydende varme fra Skjern Papirfabrik, som gerne skulle udnyttes.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11