23948sdkhjf

Nye energi- og klimaprojekter på vej

Solcelleanlæg

Vordingborg Kommunalbestyrelse har vedtaget Lokalplan T 01.02.01 - Solcelleanlæg Køng Mose endeligt.

Med lokalplanen gives mulighed for opstilling af et 152 hektar stort solcelleanlæg.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af en ansøgning fra Better Energy Management A/S, som ønsker at etablere et større solcelleanlæg med en forventet årlig strømproduktion på cirka 170.000 MWh/år svarende til strømforbruget for cirka 42.000 boliger.

Spildevandsrensning

Varde Byråd har godkendt forslag til tillæg til Spildevansplan 2019- 2029 - Transportanlæg fra Agerbæk til Starup med henblik på fremlæggelse i offentlig høring.

Forslaget er udarbejdet med det formål at give DIN Forsyning Spildevand A/S mulighed for at etablere et spildevandstransportanlæg fra Agerbæk til Starup. Byrådet har samtidig forhåndstilkendegivet villighed til at ekspropriere i nødvendigt omfang, hvis der ikke kan indgås frivillige aftaler i forbindelse med ledningsarbejdet. Ledningstracéet ligger dog fortrinsvist i vej.

DIN Forsyning har udarbejdet et udkast til en kommende strukturplan for renseanlæggene i Varde og Esbjerg Kommune. En del af strukturplanen er at nedlægge Agerbæk Renseanlæg, som er meget nedslidt, og pumpe spildevandet til Skovlund Renseanlæg.
DIN Forsyning Spildevand forventer at gå i gang med anlægsprojektet primo 2021.

Fjernvarmeforsyning

Fjernvarme Horsens a.m.b.a. har fremsendt en ansøgning om udvidelse af forsyningsområdet samt nedgravning af distributionsnet i etape 2 og 3 for udstykningen af Lokalplan 337, Boliger, Hatting Øst, Hatting til Horsens Kommune.

Forslaget har været i høring, og det er efterfølgende blevet godkendt af Plan- og Miljøudvalget, der havde sagen på dagsordenen forleden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.064