23948sdkhjf

Nye energi- og klimaprojekter på vej

Fjernvarmeforsyning

Padborg Fjernvarme har søgt Aabenraa Kommune om godkendelse af fjernvarmeforsyning af 14 nye grunde på Lyreskovvej, Padborg.

Teknik- og Miljøudvalget godkendte på sit seneste møde det fremsendte projektforslag.

Etablering af sparebassiner

I Tønder Kommunes Vandområdeplan 2 er der udpeget fem overløbsbygværker i Toftlund, hvor der skal ske en indsats overfor spildevand.

Tønder Spildevand A/S har udarbejdet et forslag til tillæg til Spildevandsplan 2018-27, der beskriver hvilke tiltag, der kan udføres, så målene i vandområdeplanen opfyldes, og forslaget er godkendt af Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget.

Centrale dele af Toftlund er fælleskloakerede, og for at undgå opstuvning og spildevand på terræn er der etableret en række overløbsbygværker. Ved kraftige regnskyl og skybrud udledes der fortyndet spildevand til den øvre del af Tydebæk, og den udledning skal reduceres inden udgangen af 2021.

Tønder Spildevand A/S’ indsats vil omfatte etablering af sparebassiner og ledningsanlæg, og det forventes, at der kan indgås frivillige aftaler om arealerhvervelse til etablering af bassiner og ledningsanlæg i henholdsvis private og statsejede arealer. Tillægget skal danne det juridiske grundlag for en mulig ekspropriation i forbindelse med køb af arealer til projekterne.

Kloakering

Silkeborg Byråd har godkendt forslag til tillæg til spildevandsplanen, som vedrører spildevands- og separatkloakering samt placering af ledninger og bassiner i forbindelse med byggemodninger i byerne Balle, Fårvang, Kjellerup, Hvinningdal, Sejling og Silkeborg. Forslaget fremlægges herefter i offentlig høring i otte uger.

Når områderne med tillægget er optaget i spildevandsplanen, har Silkeborg Forsyning pligt til at forsyne og håndtere regn- og spildevand fra områderne.

Tillægget giver også Silkeborg Kommune mulighed for at ekspropriere arealer til Silkeborg Forsyning til etablering af bassiner og ledninger udenfor kloakoplande. Tillægget indeholder etablering af to nye bassiner og udvidelse af to eksisterende bassiner samt etablering af både regn- og spildevandsledninger.

Fjernvarmeforsyning

By- og Kulturudvalget i Odense Kommune har godkendt et projektforslag fra Fjernvarme Fyn om fjernvarmeforsyning af Cortex Park Øst. Projektforslaget dækker over fjernvarmeforsyning til lokalplanområdets bolig- og erhvervsarealer. Der må samlet etableres godt 75.400 kvm i henhold til lokalplanen.

Anlægsudgiften er opgjort til 0,65 mio. kr. og forudsættes dækket af udstykker.


Udbygning af biogasanlæg
Biogasanlægget i Rådved har anmodet Horsens Kommune om en ny planlægning, da virksomheden gerne vil udvide produktionen af vedvarende energi.

Der er nu udarbejdet forslag til kommuneplantillæg og lokalplan samt miljørapport og miljøkonsekvensrapport for at gøre planlægningen og udvidelsen mulig, og forslagene blev forleden godkendt af Horsens Byråd med henblik på offentliggørelse i otte uger.

Det nye plangrundlag vil gøre det muligt at øge antallet af reaktortanke fra tre til ni, og der gives mulighed for etablering af en gastankstation til brug for anlæggets egne lastbiler. Lokalplanen sikrer desuden etablering af cirka 600 meter jordvold mod vest og syd, der skal fungere som både støj- og visuel barriere mod naboerne og sikring ved brud og udslip af biomasse fra reaktortanken.

Udvidelse af vandværk

VandCenter Syd har indgået en aftale med Odense Universitetshospital om at levere blødgjort vand til Nyt OUH. Til det formål ønsker VandCenter Syd at udvide det eksisterende Dalum Vandværk.

Udvidelsen skal ske på et areal, der i dag anvendes som kolonihaver. Tre havelodder skal nedlægges og erstattes af nye, som forvaltningen foreslår at udlægge ved den nærliggende haveforening.

På grund af vandværkets synlige placering og en række naturhensyn i området skal der udarbejdes en lokalplan for Dalum Vandværk. Dette nødvendiggør et tillæg til kommuneplanen, som samtidig skal håndtere udvidelsen i haveforeningen.

By- og Kulturvalget i Odense Kommune har besluttet at iværksætte en forudgående høring med indkaldelse af idéer, forslag og kommentarer til den forestående planlægning.

Skybruds- og parkeringsprojekt

By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune har godkendt et skybruds- og parkeringsprojekt, som skal gennemføres på Priorvej og Nitivej.

Skybrudsprojektet på Priorvej og Nitivej er en del af kommunens målsætning for klimatilpasning af Frederiksberg, hvor der er opnået mulighed for finansiering af en række skybrudsprojekter via den fælles rammeansøgning sammen med Frederiksberg Forsyning.

Etableringen af ekstra parkering på Priorvej indgår som en del af kommunens plan om at etablere 100 parkeringspladser i 2020.

Med skybrudsprojektet vil der under Priorvejs kørebane og parkeringsarealer samt under Nitivejs kørebane og nordlige fortov blive etableret magasiner, som kan opfange og tilbageholde mere end en tiårshændelse.

Etablering af parkeringspladser på Priorvej samt klimasikring af Priorvej og Nitivej finansieres med 7,12 mio kr., som er bevilget.

Skybrudsprojekt

By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune har godkendt et forprojekt for et skybrudsprojekt, som skal gennemføres på Pelargonievej.

Projektet omfatter Pelargonievej på strækningen mellem Magnolievej og Aurikelvej. Projektets formål er at aflaste området for oversvømmelser i skybrudssituationer. Projektet indeholder også et overfladeprojekt, hvor området begrønnes og bilparkeringsforhold optimeres.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094