23948sdkhjf

Dong Energy og Wavestar indgår samarbejde om bølgekraft

Dong og Wavestar vil undersøge mulighederne for at kombinere bølge- og vindenergi.
Dong Energy A/S og Wavestar A/S vil i et forsknings- og udviklingssamarbejde belyse perspektiverne ved at kombinere vindenergi med bølgekraft.

Partnerskab bringer Wavestar videre
Wavestars bølgemaskine på 0,6 MW skal danne grundlaget for de to virksomheders undersøgelse af perspektiverne i at kombinere de to energikilder.

- Wavestar har gennem mere end to år afprøvet et bølgekraftanlæg i Vesterhavet ud for Hanstholm. Vi er nu klar til at tage næste skridt i udviklingen, og derfor glæder vi os meget over partnerskabet med Dong Energy. Dong Energy er verdensledende på vindkraft og er derfor den ideelle partner til afdække mulighederne for at kombinere vind- og bølgekraft i fælles havenergiparker, siger Bent Kristensen, adm. direktør i Wavestar.

Spændende perspektiver i bølger & vind
For Dong Energy rummer partnerskabet også spændende perspektiver.

- Vi ser spændende fremtidsperspektiver i bølgekraft. Bølgekraft er ikke en kommercielt bæredygtig teknologi i dag, men rummer på længere sigt meget interessante perspektiver i kombination med havvindmøller. Samarbejdet med Wavestar giver os mulighed for nærmere at belyse samspillet mellem bølgekraft og vindkraft, fortæller Charles Nielsen, Forsknings- og udviklingsdirektør i Dong Energy.

Wavestar’s demonstrationsanlæg er på 0,6 MW og har en årsproduktion på 1,4 GWH svarende til 350 husstandes energiforbrug.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188