23948sdkhjf

Vestas bliver eneejer af MHI Vestas

Opdateret klokken 8.42

Vestas har underskrevet en aftale med Mitsubishi Heavy Industries, som betyder, at Vestas overtager japanernes ejerandel på 50 procent i MHI Vestas Offshore Wind.

Til gengæld erhverver Mitsubishi Heavy Industries 2,5 pct. af den nominelle aktiekapital i Vestas, og en en plads i Vestas’ bestyrelse. Det oplyser Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

Ny mølle på trapperne

Transaktionen har en værdi af cirka 709 millioner euro (5,3 milliarder kroner), baseret på Vestas’ aktiekurs de sidste fem dage.

- Vestas er førende inden for onshore vind, men for at accelerere den grønne omstilling og nå vores vision skal vi spille en større rolle inden for offshore vind. På vegne af alle i Vestas er jeg derfor begejstret for, at Mitsubishi Heavy Industries deler Vestas’ vision om at blive en førende spiller inden for offshore vindenergi på langt sigt og vil styrke vores partnerskab ved at blive en stor aktionær og en del af Vestas’ bestyrelse. Offshore vind er nøglen til at skabe en bæredygtig planet for fremtidige generationer og tilbyder unik vækst, og med dagens offentliggørelse understreger vi, at vi vil være en uundværlig del af begge, siger Vestas’ koncernchef Henrik Andersen.

Visionen er, at man gennem det udvidede partnerskab vil være en førende spiller på offshore vind-markedet i 2025. Det skal blandt andet ske gennem lanceringen af en ny offshore-mølle, som vil blive offentliggjort snart.

- Vi er glade for at kunne udvide vores samarbejde med Vestas, nu mere end nogensinde på baggrund af det stigende behov for renere og mere økonomisk energi globalt. Vi fortsætter med at styrke samarbejdet og udnytte vores respektive styrker for at understøtte væksten i grøn energi verden over, specielt i Japan, siger Seiji Izumisawa, president and CEO for Mitsubishi Heavy Industries.

I Japan vil de to selskabet etablere et joint venture for salg af onshore og offshore vindmøller, og Vestas vil desuden etablere dele af sin regionale produktion og supply chain i landet.

Forventer synergier

Transaktionen gennemføres som en udvidelse af Vestas aktiekapital, som bliver forhøjet med nominelt 5.049.337 kroner. Herefter betaler Mitsubishi Heavy Industries 1.045 kroner per aktie.

Vestas påbegynder straks integrationen af MHI Vestas i den samlede koncern og forventer at finde en del synergier inden for salg, teknologi, produktion og indkøb.

Indtil transaktionen er gennemført vil direktionen i MHI Vestas bestå af Johnny Thomsen, CEO i MHI Vestas, Tatsuichiro Honda, Co-CEO og CFO i MHI Vestas, Kentaro Hosomi, næstformand i bestyrelsen for MHI Vestas og CEO i Energy Systems hos Mitsubishi Heavy Industries, samt Henrik Andersen, bestyrelsesformand for MHI Vestas og koncernchef og CEO i Vestas.

Gennemførelsen af transaktionen forventes at finde sted i enten fjerde kvartal af 2020 eller første kvartal af 2021. Den kræver dog godkendelse fra de relevante myndigheder.

Læs også: Topchef forlader MHI Vestas

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313