23948sdkhjf

Frasalg sikrer Ørsted ottedobling af bundlinjen

Ørsteds netop offentliggjorte kvartalsregnskab for årets første ni måneder viser fortsat gode takter i en verdensøkonomi, der er præget af stor usikkerhed på grund af corona.

I august afsluttede Ørsted frasalget af sin danske eldistributions-, privatkunde- og udendørsbelysningsforretning. Handlen resulterede i en gevinst på 11,1 mia. kr. Nettoresultatet udgjorde herefter 14,6 mia. kr.

Derfor ser bundlinjen også markant bedre ud end for samme periode året før - fra knap 1,5 mia. kr. til 12 milliarder. 

Driftsresultatet (ebitda) udgjorde 13,1 mia. kr., hvilket er en stigning på 2 pct. i forhold til samme periode sidste år. Ser man på tredje kvartal isoleret set er der dog tale om en tilbagegang på 18 pct. til 3,36 mia. kr. i forhold til sidste år.

Mere grøn energi

Indtjeningen fra producerende hav- og landvindmølleparker steg med 16 pct. til 11,6 mia. kr. som følge af øget elproduktion fra Hornsea 1, Borssele 1 & 2, Lockett, Sage Draw og Plum Creek.

I 2020 er den grønne andel af energiselskabets el- og varmeproduktion indtil videre steget fra 83 pct. til 89 pct.

Om det nye regnskab siger afgående direktør Henrik Poulsen:

- På trods af den vedholdende covid-19-krise har vores drift og finansielle resultater i tredje kvartal fortsat været stabile og fuldt på linje med vores forventninger fra starten af året. I tredje kvartal 2020 nåede vi en vigtig strategisk milepæl for Ørsted, da vi med frasalget af vores danske eldistributions- (Radius), privatkunde- og udendørsbelysningsforretning til SEAS-NVE fuldendte transformationen af vores portefølje, så vi nu er et globalt energiselskab fokuseret på vedvarende energi.

Henrik Poulsen meddelte for få måneder siden sin afgang fra selskabet og bliver fra årsskiftet afløst af Mads Nipper, afgående direktør for pumpevirksomheden Grundfos. Henrik Poulsen rykker i stedet videre som rådgiver i en anden dansk topvirksomhed, A.P. Møller Holding.

Forventningerne til ebitda er uændrede i forhold til forventningerne i delårsrapport for første halvår af 2020, og Ørsted fastholder dermed forventningerne til driftsresultatet på 16-17 mia. kr. i 2020. Desuden fastholdes forventningerne til bruttoinvesteringer på 28-30 mia. kr. i 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11