23948sdkhjf

Verdo indgår nyt samarbejde om varmepumper

Energiselskabet Verdo i Randers indgår nu et samarbejde med Multi Køl & Energi i Aarhus.

Sammen vil parterne byde på større varmepumpeprojekter og dermed være fælles om projektering, etablering og risikostyring.

Multi Køl & Energi skal bidrage med ekspertise i etablering af varmepumper, mens Verdo bidrager som systemintegrator.

Samarbejdet er af strategisk karakter og skal give virksomhederne mulighed for at udvikle de rigtige løsninger til industri og forsyninger i efterspørgslen på industrielle varmepumper i fremtiden, fremgår det af en pressemeddelelse. 

- Vi har gode erfaringer med at arbejde sammen om et 10 MW varmepumpeanlæg til FFV
Varme i Faaborg. Da vi kigger ind i et marked med vækst, er vi enige om, at både kunderne og vi får den bedste løsning, hvis vi arbejder sammen fra begyndelsen af et projekt. Med samarbejdet med Verdo får vi også mulighed for at byde på større projekter, end vi har i dag, siger Bent Møller, CEO i Multi Køl & Energi.

Byder sig til som systemintegrator

Elektrificering af energiproduktion er en af de vigtigste indsatser i energibranchens bidrag til
den grønne omstilling og målet om at nå 70 procent reduktion af CO2 i 2030.

Industrielle varmepumper spiller en vigtig rolle for den indsats, da det er en teknologi, som bidrager til CO2-reduktionen, og gennem de seneste år har både forsyninger og industri taget varmepumperne til sig.

En varmepumpe kan dog ikke stå alene, hvorfor der er et behov for at integrere varmepumpen i eksisterende anlæg som typisk er en kombination af sol, el- og biomassekedler.

Mens Multi Køl & Energi har stor erfaring med at etablere varmepumper, har Verdo erfaringer med at integrere den rigtige løsning til det aktuelle anlæg, så anlægget kan producere den billigste og grønneste varme til forbrugerne.

- Gennem samarbejdet med Multi Køl & Energi får vi mulighed for at projektere og tilbyde forskellige tekniske løsninger, det vil sige flere fabrikater af kompressorer og forskellige typer kølemidler. Sammen får vi endnu bedre mulighed for at udvikle og integrere kundetilpassede varmepumpeløsninger baseret på nyeste teknologi, siger Henrik Bøgh Nielsen, divisionsdirektør med ansvar for energianlæg i Verdo.

- Vi vil gerne have en endnu stærkere position i markedet for grøn energi. Vi har hidtil leveret
varmepumper fra 1 MW til 10 MW og ønsker større spændvidde i vores løsninger. Kunderne
har vidt forskellige behov, og derfor er det vigtigt for os, at vi kan tilbyde en løsning, som matcher den enkelte kundes behov. Når vi rykker tættere sammen, håber vi, at vi kan skabe dels økonomisk attraktive løsninger, dels unikke løsninger for det enkelte anlæg, så kunden får mest for pengene, siger Henrik Bøgh Nielsen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112