23948sdkhjf

Grundfos udpeger ny administrerende direktør

Grundfos’ nye topchef er et særdeles kendt navn i koncernen. Ejerselskabets bestyrelse har peget på Group Executive Vice President Poul Due Jensen, der tiltræder posten med det samme.

Rekrutteringsprocessen varede dermed mindre end tre uger, da Mads Nipper meddelte sit skifte fra Grundfos til Ørsted den 10. oktober.

En global profil

Grundfos’ bestyrelsesformand Jens Moberg afviste dengang at kommentere på Poul Due Jensen som mulig afløser. I et interview med Energy Supply sagde han om den kommende topchef:

- Vi søger en global profil, der kan bygge videre på den fremgang og succes, som vi har haft gennem de seneste seks år og samtidig tilføre noget nyt.

Flere emner i spil

Den globale profil kom på flere måder fra familien. Poul Due Jensen er således barnebarn af Grundfos’ stifter med samme navn, hvilket dog ikke har gjort ham selvskrevet til rollen.

- Efter en grundig proces, hvor en række højt kvalificerede muligheder blev vurderet, stod det klart, at Poul var det rigtige valg. Poul har været en uvurderlig del af Grundfos siden årtusindskiftet og siden 2015 været en central del af koncernledelsen, siger bestyrelsesformand Jens Moberg i en pressemeddelelse.

Han peger på Poul Due Jensens ”globale erfaring, stærke resultater, lederegenskaber og værdier” som afgørende for valget.

Fokus på digitalisering

Den nye Grundfos-topchef glæder sig over, at han skal stå i spidsen for en virksomhed, der er ”i fremragende form”.

- Vi har en veldefineret og ambitiøs strategi og vi har fremfor alt en stærk ledelse og fantastiske medarbejdere som hver dag er fokuseret på at yde deres bedste. I en udfordret og coronaramt global økonomi har vi store opgaver på kort sigt, men samtidig skal vi se fremad: De stærke økonomiske resultater i de sidste mange år giver os det bedste afsæt for gennemførelse af en ny og ambitiøs strategi, siger han.

Poul Due Jensen, der kom hjem til stillingen som koncerndirektør i 2015 efter flere års ophold i Canada og siden Singapore, har allerede lagt sig fast på, hvad han vil fokusere på som topchef.

- Jeg ønsker, at vi skal forstærke vores fokus på en ny og kundeorienteret struktur og satse mere på innovation og digitale kompetencer. Og så brænder jeg for at udvikle Grundfos, så vi fortsat er en attraktiv arbejdsplads for talenter fra hele verden, siger Poul Due Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093