23948sdkhjf

Ansatte fritstilles: Konkursramt styrings-leverandør fandt ingen køber

Redningsaktionen hos konkursramte Contech Automatic mislykkedes. Derfor blev de 33 medarbejdere fritstillet i sidste uge, og kuratorarbejdet er nu gået ind i en ny fase.

- Det er ikke lykkes os at sælge virksomheden samlet, så Contech lukker og slukker i den konstellation, som virksomheden har været i, siger kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt, der er advokat og partner hos advokatselskabet Bech-Bruun.  

Nu forsøger han i stedet at få aktiverne i Nykøbing Falster-virksomheden solgt bedst muligt.

Aktiverne består blandt andet af ordrer til udførelse senere, igangværende arbejde og afsluttet arbejde, hvor man sidder med viden og kvalitetssikringsmateriale.

Contech Automatic har speciale i automatiske styringer og maskiner til vandværker, renseanlæg, varmeværker og industri.

Stor interesse

I løbet af de 14 dage fra konkursen blev begæret, har der været masser af interesse for virksomheden. Men de bud, som de interesserede har ønsket at give, har været lavere end forventet.

- Der har været masser af interesse både omkring ordrer, kunder, markedet og knowhow. Men prissætningen har simpelthen været for lav til, at det har været muligt at finde en løsning, uddyber kurator og tilføjer:

-  Der var også interesserede, der trak sig, fordi de ikke ønskede at give et samlet bud på virksomheden.

Kæmpede med underskud

Contech Automatic blev grundlagt i 1988 og har i de seneste år kæmpet med underskud.

I 2018/2019-regnskabet havde virksomheden en bruttofortjeneste på 12,4 mio. kr. og et underskud før skat på 6,1 mio. kr. Egenkapitalen var ved udgangen af regnskabsåret på -3,9 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094