23948sdkhjf

Stenalderfund spænder ben for solanlæg

I forbindelse med etableringen af et solfangeranlæg ved Sydlangeland Fjernvarme er der gjort et større stenalderfund, hvilket får stor økonomisk betydning for varmeværket.
Forud for etableringen af et stort solfangeranlæg nord for Østerskov på Langeland har Øhavsmuseet gennemført en række arkæologiske forundersøgelser og har således gjort et meget spændende stenalderfund. Det får stor betydning for Sydlangeland Fjernvarme, skriver Fyens Amts Avis.

Museumsinspektør for Øhavsmuseet Lars Uldum har efter fundet ansøgt Kulturministeriet om en mere udførlig undersøgelse af den tre hektar store mark, hvor solfangeranlægget skulle være opført.

Regning til Sydlangeland Fjernvarme
Sydlangeland Fjernvarme kan ende med en regning for undersøgelsen på op mod 1,2 mio. kr., hvis man fortsat ønsker at opføre solanlægget på stedet. Som alternativ kan anlægget gøres mindre, så der ikke bygges ovenpå den nyfundne stenalderboplads.

- Vi havde et møde før jul, hvor vi diskuterede sagen. Vi har overvejet at gøre solanlægget mindre, men jeg skal være ærlig og sige, at vi faktisk ikke ved, hvad vi skal gøre, siger Leo Visbjerg, der er konsulent på solanlægget og tidligere varmemester ved fjernvarmeanlægget og han tilføjer:

- Problemet er, at vi på nuværende tidspunkt slet ikke har 1,2 millioner kroner ekstra til at kunne lave sådan en undersøgelse. Vi kører med nulregnskab og kan ikke bare åbne en pengekasse.

Sydlangeland Fjernvarme anvender halm som hovedbrændsel. Varmeproduktionen sker på halmfyret kedel. Med et solvarmeanlæg på 12.500 m2 kan produktionen af varme fra den halmfyrede kedel reduceres med 7.500 MWh/år. Det samlede varmebehov an net er 34.000 MWh/år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128