23948sdkhjf

Her er de ti højest lønnede forsyningsdirektører i Danmark

Tidligere på året vakte det en del opsigt, at det kommunaltejede Hillerød Forsyning betalte direktøren Søren Støvring en løn på 1,9 millioner kroner om året og havde leasingaftaler på biler som Jaguar og Mercedes. 

Men Hillerød Forsyning er ikke det eneste forsyningsselskab, der kan præstere høje lønninger. Finans har lavet en kortlægning af direktørernes lønpakker i 66 kommunalt ejerede forsyningsselskaber i hele landet over de ti bedstlønnede forsyningsdirektører i Danmark – og her ligger Søren Støvrings løn altså kun på en femte plads. 

Den suverænt bedst betalte er Hofors Lars Therkildsen. Han har en lønpakke på 3,5 millioner kroner inklusive en Volvo XC60 som firmabil. Dog betaler han selv sin pension.

Bestyrelsesformand i Hofor Leo Larsen siger til Finans, at han ikke finder lønnen urimelig, da Hofor i hans optik er fuldstændig usammenlignelig med de andre selskaber. 

Forsyningsselskabet er det største selskab i kortlægningen. Omsætningen er på 5,3 milliarder kroner og der aflønnes årligt 1400 ansatte, der håndterer spildevand for en million borgere og leverer fjernvarme og gas til rundt regnet 600.000 indbyggere.

Professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh fra AAU og professor i offentlig forvaltning Kurt Klaudi Lassen fra Syddansk Universitet har gennemgået resultaterne og de mener ikke at Lars Therkildsens løn er helt ude i skoven. Netop på grund af selskabets størrelse.

De finder dog lønniveauet mere iøjnefaldende i de virksomheder, der rangerer på pladserne lige under Hofor.

- Det er lønninger på et markant højt niveau, som man ikke bør ligge på, uden at helt særlige forhold gør sig gældende, siger Per Nikolaj Bukh til Finans.:

Top 10

  1. Lars Therkildsen, Hofor: 3,5 millioner kroner
  2. Rasmus Sieleman, Bornholms Energi & Forsyning: 2,8 millioner kroner
  3. Jacob Brønnum, Forsyning Helsingør: 2 millioner kroner
  4. Christian Hagelskjær, Vestforsyning: 1,9 millioner kroner
  5. Søren Støvring, Hillerød Forsyning: 1,9 millioner kroner
  6. Lars Bjarne Schrøder, Aarhus Vand: 1,7 millioner kroner
  7. Michael Brandt, Fors: 1,6 millioner kroner
  8. Henrik Rosendal Birch, SK Forsyning: 1,6 millioner kroner
  9. Jens Fredrik Bastrup, Silkeborg Forsyning: 1,5 millioner kroner
  10. Mette Urup, Energi Viborg: 1,5 millioner kroner

Kilde: Finans

Kommenter på artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11