23948sdkhjf

Facebook udvider: 11.000 fynboer kan nu få varmen fra datacenteret

Facebooks datacenter på Fyn har vokseværk.

IT-giganten afslører, at den har investeret frisk kapital i datacenteret, der betyder, at en tredje serverbygning snart ser dagens lys.

Byggeriet, der fra start har været planlagt til at ligge inden for det eksisterende areal, er netop gået i gang. Det forventes færdigt i 2023, skriver Facebook i en pressemeddelelse. 

- Odense har været et fantastisk hjem for vores datacenter, og vi er meget glade for, at vi nu kan udvide her i byen, siger Carsten Sørensen, der er chef for datacenteret.

Han fortsætter: 

- Vi har allerede investeret en masse i lokalområdet, siden vi i 2017 påbegyndte byggeriet af datacenteret, og den nye bygning vil sikre arbejde til bl.a. lokale håndværkere frem til 2023. Byggeriet af den tredje bygning vil beskæftige op mod 900 personer i de travleste perioder, siger han.

Mere varme på vej

Et af de steder, hvor Facebook har valgt at spille en aktiv rolle i og omkring Odense, er i samarbejdet med Fjernvarme Fyn. Her har de to virksomheder arbejdet tæt sammen om at udvikle og etablere verdens første anlæg for genanvendelse af varme fra et såkaldt 'hyperscale' datacenter.

Samarbejdet betyder, at Facebook kvit og frit stiller i alt 165.000 kWh grøn overskudsvarme fra datacenterets serverhaller til rådighed, så Fjernvarme Fyn kan sende den ud til tusindvis af fynske husstande og dermed gennemføre en hurtigere udfasning af de mindst miljørigtige varmekilder som for eksempel kul.

På nuværende tidspunkt nyder 7.000 husstande godt af aftalen, men med udvidelsen af datacenteret ender hele 11.000 fynske husstande med at kunne varme sig med genanvendt grøn energi fra Facebooks datacenter. 

- Vi var meget begejstrede, da vores varmegenvindingssystem kunne tages i brug tidligere i år, og med udvidelsen af datacenteret kan vi også skrue op for den overskudsvarme, som vi hvert år forærer til Fjernvarme Fyn, siger Carsten Sørensen.  

Fordobler arealet

Byggeriet af Facebooks datacenter i Tietgenbyen ved Odense gik i gang i 2017 og blev officielt åbnet i september 2019.

Bygningen af et tredje datacenter bliver på 30.000 kvadratmeter. Det lægges til det oprindelige datacenterareal, der i dag måler 56.000 kvadratmeter, skriver Fyens.dk.

Med udvidelsen har Facebook lagt omkring 10 milliarder kroner i etableringen af det fynske datacenter, skriver avisen. 

Kilde: https://fyens.dk/artikel/investerer-10-m...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094