23948sdkhjf

Aktion: Vrede borgere opgraver Energinets hovedkvarter

Medarbejderne ved Energinets hovedkvarter i Frederecia, møder onsdag morgen ind til et markant anderledes forhave. En gruppe af vrede borgere har i protest mod gasrørledningen Baltic Pipe gravet græsplænen foran Energinets Hovedkvarter op og nedgravet et gasrør.

'Her Begraver Vi Danmarks Klimamål' står der på et af de skilte, som står banket i jorden ved den opgravede græsplæne.

I følge aktionsgruppen er aktionen et symbol på den ødelæggelse af dansk skov og natur, der lige nu foregår, for at nedgrave gasrørledningen. 

- Baltic Pipe skal stoppes. Vi skal afvikle fossile brændsler – ikke opstarte nye langvarige fossile projekter. Røret her er direkte med til at undergrave de klimamål og den fremtid vi kæmper for her i landet, siger Agnes Skov Hansen, talsperson for BP Actioncamp i en pressemeddelelse. 

'Baltic Pipe: Tophemmelig Klimafornægtelse' står der på et af de andre skilte.

- Alt omkring Baltic Pipe er kritisabelt. Den binder os til flere år med unødvendige fossile brændsler, ødelægger store naturområder og er baseret på tvivlsom lovgivning. Hele processen har været lusket og udemokratisk. Folk føler sig totalt tromlet over. Energinet tilbyder lodsejerne såkaldte ’fedterøvspenge’ for at overtage jorden hurtigere, og de er begyndt at fælde og grave, mens der stadigvis bliver sat spørgsmålstegn ved selve det retslige grundlag for ekspropriationen, siger Agnes Skov Hansen.

Aktionen er en del af den brede nationale modstand mod Baltic Pipe. Tidligere på året er byggepladser blevet blokeret og der har været demonstrationer i landets store byer. Der er nedsat et borgerforslag, som man kan underskrive og derved støtte modstanden mod Baltic Pipe.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109