23948sdkhjf

Tretrinsraket til to milliarder indsnævrer rådgiverfeltet

Aarhus Vand har udvalgt de to konsortier, som skal dyste om design af Aarhus ReWater, et stort anlagt ressource- og renseanlæg på havnen i Aarhus til 1,7 – 2 mia. kr.

Niras og Envidan, begge med en række udenlandske partnere, står i spidsen for de to proceskonsortier, som frem mod den endelige udvælgelse skal indgå i et innovationsforløb om design af selve anlægget, fortæller projekt- og fagchef ved Aarhus Vand, Inge Halkjær Jensen, til Energy Supplys søstermedie Licitationen.

Trin to

Udvikling af hele Tangkrogen

Anlæggelse af det Aarhus Rewater som erstatning for Marselisborg Renseanlæg er ét af flere projektet i Helhedsplan Tangkrogen, som Aarhus Kommune og Aarhus Vand står overfor at skulle realisere. Projekterne omfatter også udvidelse af den eksisterende Marselisborg Lystbådehavn samt forbedringer af adgangs- og parkeringsforholdene i tilknytning til eventområde Tangkrogen og lystbådehavnen.

Oprindeligt var tre mulige placeringer i spil - de er nu reduceret til to. På geografien bliver en VVM-redegørelse bestemmende for, hvor anlægget i sidste ende skal opføres.

Valg af proceskonsortium, hvor slaget nu står mellem Envidan og Niras, er trin to i den samlede udbudsproces for Aarhus ReWater. 

Første trin var arkitektrådgivning, som gik til arkitektfirmaet Henning Larsen i forsommeren.

Tredje trin bliver entreprisedelen, hvor man nu er ved at udarbejde udbudsmaterialet. Også her vil der blive udvalgt to konsortier, der efter en innovationsfase bliver skåret ned til én vinder.

Sidst men ikke mindst bliver arkitektkonsortier, procesrådgiverkonsortier og entreprenørkonsortiet slået sammen til ét, hvorefter entreprenørkonsortiet bliver ansigtet udadtil. 

Entrepriseudbud i næste måned

Først venter valget af proceskonsortium. Om det bliver det Envidan- eller Niras-ledede hold, som vinder opgaven, ventes afgjort om et halvt års tid. 

Inden da bliver udbudsmaterialet for entreprenørydelser sendt i udbud. Interesserede parter må vente lidt endnu, da det først er programsat til november i år, og omkring tre måneder senere udpeges vinderen af entreprenørdelen. 

Økonomisk står Aarhus ReWater til at lande et sted mellem 1,7 og 2 mia. kr. Hvor og hvordan de mange penge forventes at blive brugt, ønsker Inge Halkjær Jensen ikke at komme nærmere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109